Esztergom

Megölte 70 éves szomszédját, meghosszabbították az előzetes letartóztatását

Meghosszabbították az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki tavaly februárban úgy megverte 70 éves szomszédját, hogy az a sérüléseibe belehalt.

A nyomozás adatai szerint az ittas állapotban lévő férfi 2023. február 3-án 12 óra 45 percet megelőző időben egy esztergom-kertvárosi lakóház előtt eddig ismeretlen okból szóváltásba keveredett a sértettel. A vádlott a vita hevében a sértettet a ház előtti területen, majd a ház udvarán számos alkalommal ököllel, nagy erővel a fején, a mellkasán, a karjain és a lábain megütötte. Az ütések eredményeként a sértett fején zúzódásos és metszett jellegű sérülések keletkeztek, eltörött az orra és felső álkapcsa, valamint kitörött a jobb felső középső metszőfoga. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette, halála a fejen elszenvedett sérülések miatt következett be.

Az eddigi eljárás során az elkövető a cselekményt ténybelileg elismerte, azzal védekezett, hogy ittas volt, mindenre nem emlékszik, a sértett támadott rá.

A nyomozó hatóság az ügyhöz egyesítette azt a nyomozást, amelynek tárgya az, hogy az elkövető 2022. november 6-án ittas állapotban volt élettársát késsel hadonászva megöléssel fenyegette.

Emberölés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a 2024. február 2. napján tartott ülésen 3 hónappal – 2024. április 6-ig – meghosszabbította a férfi előzetes letartóztatását. A letartóztatást meghosszabbító végzést az ügyész tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék / police.hu
Borítókép: police.hu