Hírek

Ásóval támadt munkatársára egy építkezésen

Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki azzal a férfivel szemben, aki munkahelyi vita miatt ásóval támadta meg munkatársát egy nyergesújfalui építkezésen.

A vádirat szerint az elkövető 2023. május 5-én nyergesújfalui építkezésen dolgozott segédmunkásként. Szintén ezen az építkezésen dolgozott egy másik férfi, akivel az elkövető vitába keveredett, mivel ez a férfi gyanúsnak találta az elkövető jelenlétét abban a pincében, ahol a felszerelését tárolta. A szóváltást követően a tanú kiment az épületből.

Az elkövető követte őt, majd a kezében tartott ásót két kézzel felemelve egy alkalommal a vele szemben közeledő férfi irányába suhintott, amely ütés elől a megtámadott férfi félrehajolt, az ütést a bal kezével hárította, ráfogott az ásó nyelére.

Egy másik férfi kicsavarta az elkövető kezéből az ásót, miközben a támadó férfi a sértettet megrúgta. Ezért a további támadás megakadályozása érdekében a harmadik férfi az elkövetőt kigáncsolva a földre vitte, ott lefogva tartotta, amíg meg nem nyugodott.

A megütött férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt büntetővégzésben döntött azzal a férfivel szemben, aki egy ásóval támadt rá egy munkatársára. A bíróság a vádlottal szemben 1 év 4 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A cselekményről készült felvétel:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék