Hírek

Kettétört fához riasztották az esztergomi tűzoltókat

Az esztergomi hivatásos tűzoltókat riasztották december 11-én, hétfő délután Piliscsabára, a Széchenyi István utcába egy kettétört nagyméretű fához, ami a villanyvezetékeken fennakadva a helyszínen található iskola udvarán tartózkodó diákokat veszélyeztette. Az egység magasból mentő segítségével megközelítette, majd láncfűrésszel megszüntette a veszélyeztető állapotot.

Ha dőlnek a fák, mit tegyünk?

Amennyiben a fa, egyéb növényzet állapota az arra közlekedőkre, illetve a járműforgalomra nem életveszélyes, de a járműforgalom zavartalanságát korlátozza (például belóg, így a látótávolságot jelentős mértékben csökkenti) lakott területek mellékutcái esetében az illetékes települési önkormányzat vonatkozó szabályait kövessük. 

Lakott területeken kívül, főútvonalon az úttest mentén található növényzet állapotának karbantartása a közútkezelő feladata. Ha egy vihar kapcsán a kidőlt fa, annak leszakadó ágai a felsővezetéket veszélyezteti, esetleg félő, hogy leszakítja, de közvetlen életveszély nem áll fenn, az áramszolgáltató ügyfélszolgálatához forduljunk.

Forrás: Katasztrófavédelem
Borítókép: Gál-Horváth Imre tű. szds.

Megosztás