Dorog

Egy dorogi üzlet mögött molesztálta a 10 éves gyermeket

Nem jogerősen öt és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy dorogi bolt előtt több ezer forintot adott egy 10 éves gyermeknek azért, hogy elnyerje a bizalmát, majd a férfi javaslatára az épület mögé mentek, ahol fogdosta és csókolgatta a gyermeket.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2022. június 7-én a dorogi üzletnél találkozott a 10 éves sértettel, akinek kólát vett, átadott ezer forintot, hogy vegyen magának valamit az üzletben, ezzel az volt a szándéka, hogy elnyerje a gyermek bizalmát.

Ezután a férfi javaslatára egy épület mögötti fás területre mentek, ahol a vádlott pólón keresztül simogatta a gyermek testét, magához húzta, megölelte, megpróbálta megcsókolni, puszikat adott neki, megfogta a fenekét. A sértett ezt tűrte, mert a férfi félelmet keltett benne.

Egy tanú figyelemmel kísérte a férfi cselekményét, a történtekről értesítette a rendőrséget, akik elfogták a férfit.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. december 13. napján tartott, nyilvános, folytatólagos tárgyaláson, szexuális erőszak bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet. A bíróság a vádlottat 5 év 6 hónap börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi befolyási viszonyban áll. A bíróság megállapította, hogy a vádlott a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a vádlott terhére, hosszabb tartamú fegyházbüntetésre elítélés érdekében, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. A bíróság a vádlott letartóztatását az ítélet kihirdetését követően fenntartotta.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: illusztráció