Hírek

Díszpolgári címeket és Pro Urbe díjakat adtak át Táton

Schmidt Gézáné és Kostyál János díszpolgári címet, míg Debreczeni István és Parragi György Tátért Emlékérmet vehetett át a Táti Kultúrházban megrendezett átadó ünnepségen december 12-én, kedden.

Az eseményen Turi Lajos, Tát város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy olyan emberek lehetnek díszpolgárok, akik táti lakosok, aktív éveiket Táton töltötték, akikre a település örömmel gondol, a város ügyeit szívügyeiknek tekintik és a közösséget szolgálják közéleti és magánszemélyként egyaránt. Tátért Emlékérmet pedig az kaphat, aki nem helyi lakos, de a helyi közösségben aktív szerepet vállal.

A polgármester után dr. Veres Zoltán, a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat jegyzője osztotta meg gondolatait. Kiemelte, hogy mikor Táton jár mindig megcsodálja az újabbnál újabb installációkat, melyeket a Táti Porcelánbaba Klub tagjai alkotnak. A díjazottaktól pedig azt kérte, hogy lehetőségeikhez mérten a továbbiakban is vállaljanak szerepet a közösségi életben.

A rendezvényen Turi Lajos polgármester és Keil István alpolgármester adta át az elismeréseket. Díszpolgári címet kapott Schmidt Gézáné, a Táti Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, aki hosszú évtizedek óta ápolja a sváb hagyományokat Táton, továbbá Kostyál János, akinek a nevéhez a Táti Községért Egyesület és a polgári kör létrehozása is fűződik, valamint a faluház gondnokaként ma is aktívan tevékenykedik.

Tátért Emlékérmet vehetett át Debreczeni István rendőr ezredes, az Esztergomi Rendőrkapitányság nyugalmazott rendőrkapitánya, aki segítette kialakítani a jó kapcsolatot a helyi polgárőrség és a rendőrség között, valamint a 10 éves mandátuma alatt számos Táttal kapcsolatos kiemelt bűncselekményeket göngyölített fel. Szintén Tátért Emlékéremmel ismerték el Parragi György munkáját, aki korábban a polgármesteri hivatal műszaki osztályát vezette és szorosan tartotta a kapcsolatot a hivatal, a lakosság és a vállalkozók között.

Az ünnepségen a jó hangulatról a Táti Férfikórus, a Táti Német Nemzetiségi Asszonykórus és a Wesztergom együttes gondoskodott.

További fotók>>

Megosztás