Csolnok

Új hangszerekkel bővült a Csolnoki Fúvószenekar eszköztára

Négy programban pályázott sikeresen a Csolnoki Fúvószenekar Egyesület az idei évben.

Az egyesület a LEADER program keretében új zenekari hangszerek és szállítókonténerek vásárlására nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált. Az egyesület 2.999.994 forint támogatást kapott, melyet 1.182.186 forinttal egészítettek ki. Ebből az összegből egy baritonszaxofont és egy szopránszaxofont vásároltak, illetve egy szállítókonténert is beszereztek.

A „Csolnoki Fúvószenekar Hangszer-és eszközbeszerzése” címen a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében is sikeresen pályáztak, melynek keretében 2.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesültek.

A Nemzeti Együttműködési Alap keretein belül a „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2023.” című pályázati kiírására benyújtott pályázatuk 1.020.000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ezt az összeget a Csolnoki Fúvószenekar Egyesület éves működési költségeire fordítják.

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága által meghirdetett „Nemzetiségi civil szervezetek 2023. évi költségvetési támogatása” című pályázatán a Csolnoki Fúvószenekar német nemzetiségi hagyományápolása címmel benyújtott pályázata 1.500.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ebből az összegből volt lehetősége a zenekarnak szeptemberben kiutazni Kirchheim in Schwaben zenekarához Németországba, illetve fellépő ruhák pótlása és új kották vásárlása is megvalósulhatott.


Megosztás