Hírek

Disznósajtot, szalonnát és 10 liter házibort lopott Bajnáról

Börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki több alkalommal is lopott Bajnán.

A vádirat szerint az elkövető 2023. január 14-én 2 óra körüli időben a bajnai családi ház udvarára a betonkerítésen bemászott, a melléképületből disznósajtot, szalonnát, az udvarról csontozó kést, szeletelő kést, valamint 5-5 literes demizsonban lévő, összesen 10 liter házibort lopott. A bort a férfi az udvaron megitta.  Az elkövetés értéke 46.930 Ft.

A férfi más lopásokat is elkövetett. A bajnai önkormányzat 2022. július 30-án a sportpályán Falunapot tartott, ennek részeként főzőversenyt rendeztek. Az elkövető a főzőversenyt követően az egyik mobilsátorból gázzsámolyt és sátorvas tartót, 10 liter házibort, 3 darab üdítőt, egy a focipályán parkoló gépkocsiból 87.000 forint értékben lopott bográcsot, merőkanalat, 2 pár cipőt, valamint ruhaneműt.

Ezen kívül a férfi 2022. augusztus 17-én egy bajnai telekről vodkát, házi pálinkát, 24 darab sört lopott. A férfi a telken lévő és a sértett lakóhelyéül szolgáló sátorba a sátorvasat eltávolítva bement, és onnan gáz-riasztófegyvert, riasztótöltényt lopott. A bűncselekmény elkövetési értéke 46.630 forint.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lopás bűntette és a 4 rendbeli lopás vétsége miatt benyújtott vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott. Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 1 év börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte egy korábban kiszabott, 8 hó fogházbüntetés utólagos végrehajtását. Az elsőfokú ítéletet az ügyész és vádlott tudomásul vette, így az jogerős.

Az alábbi felvételen a január 14-ei cselekmény egy része látható:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Megosztás