Dorog

Közmeghallgatást tartottak Dorogon

November 24-én közmeghallgatást tartottak a dorogi Polgármesteri Hivatalban, ahol dr. Tittmann János polgármester beszámolt a 2023-as beruházásokról és a kiemelt eseményekről.

A polgármester többek között elmondta, hogy idén megvalósították a művelődési ház Furlán-ablakának felújítását, valamint a Baumit támogatásával megújult a Zrínyi Óvoda udvara, a Hétszínvirág Óvoda vizesblokkjai, valamint a Petőfi Óvoda épülete. Továbbá rendezték a kórházparkot, felépítették az Ötház Piacot, energetikai korszerűsítéseket végeztek az önkormányzati intézményekben, útfelújításokat végeztek a temetőben, illetve megkezdődött az uszoda felújítása is.

Az önkormányzati rendezvények közül a polgármester kiemelte a március 15-ei megemlékezést, a május elsejei felvonulást, az Idősek Fitt-napját, a gyermeknapi programokat, a Kosbort, a nyári táborokat, a Bányásznapot, a Sulisprintet, az Idősek Világnapját, a Zene Ünnepét, a Vármegyei Diákbált, a nyugdíjas egyesületek Petőfi-ünnepét, valamint a 100 éves IPOSZ rendezvényt.

Dr. Tittmann János az uszodafelújítással kapcsolatban elmondta, hogy már megtörtént a gázbekötés, így a jövőben kétféle képpen fűthetik majd a létesítményt: távhővel és gázzal. A felújítás további részében a meglévő épület olyan tetőszerkezetet kap majd, ami lehetővé teszi a későbbi napelemek telepítését is. Az aknatorony kilátóvá alakítása kapcsán megjegyezte, hogy a stációknál utat is kiépítenek majd, ami esti megvilágítást kap. Mindemellett a belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztéséről is beszélt.

A közmeghallgatás végén a polgármester részben megválaszolta az előre beküldött kérdésekre a választ. Az egyeztetésekre szoruló témákkal kapcsolatban pedig majd írásos választ ad azoknak, akik kérdéseket irányítottak az önkormányzathoz.

Megosztás