Hírek

Autóval próbált elmenekülni a dühös testvérétől

Pénzbüntetésre és kártérítésre ítélték azt a tokodi férfit, aki úgy összeveszett a testvérével, hogy annak autóját ütötte-rúgta, miközben a testvére és annak kiskorú gyermekei a kocsiban voltak.

A tényállás szerint a tokodi férfi és a testvére között megromlott a viszony. 2023. szeptember 19-én este a férfi és a nő között vita, veszekedés alakult ki a tokodi ingatlanban. A vita olyan heves volt, hogy a nő a két kiskorú gyermekével együtt kiment a házból és a ház előtti kocsijához ment azért, hogy onnan távozzanak.

A férfi az utcára ment és a gépkocsiba menekült nővel ordítozott, majd a gépkocsi kilincsét rángatta, ráütött az ablakra, majd belerúgott a gépkocsi jobboldali első ajtajába. E közben a gépkocsiban ülő gyerekek sírtak és sikítottak félelmükben. Az elkövető magatartása következtében a gépkocsiban 60.000 Ft rongálási kár keletkezett.

A garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki testvérével szemben volt agresszív. Az elsőfokú ítélet szerint az Esztergomi Járásbíróság a férfit 400.000 Ft pénzbüntetésre és 20.000 Ft kártérítésre ítélte. Az ítélet jogerős, mert azt az ügyész, elkövető és védő is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség