Hírek

17 migránst szállított illegálisan, Esztergomban fogták el

Meghosszabbíthatják az előzetes letartóztatását annak a grúz állampolgárságú férfinek, aki 17 migránst szállított illegálisan. A rendőrök az embercsempészt Esztergomban fogták el.

Az indítvány szerint a férfi 2023. október 4-én 01 óra 10 percet megelőzően – pontosabban be nem határolható időben és helyen -, a jelenleg még ismeretlen társától átvette a német hatósági jelzésű tehergépkocsit és abban utazó 17, magát török állampolgárnak és kurd nemzetiségűnek valló, Magyarország területén engedély nélkül tartózkodó személyt abból a célból, hogy őket Németországba szállítsa az Esztergom és Párkány városát összekötő Mária Valéria hídon át. Az elkövetőt és a tehergépkocsit a rendőrök Esztergomban a Nagy Duna sétányon fogták el.

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a sofőr letartóztatását 2023. október 6-án egy hónapra rendelte el a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt és a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében.

Az ügyészség most a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítására tett indítványt, mert annak okai változatlanul fennállnak.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció (korábbi eset)