Dorog

Látogass el a Dorogi Erőműbe!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, valamint a csatlakozó partnerei 2023. október 27-én, pénteken negyedik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb energiaipari eseményét. Az Erőművek Éjszakáján országszerte csaknem 70 érdekes helyszínen várják a látogatókat, köztük a Dorogi Erőmű is.

Az érdeklődők betekinthetnek az erőművekben és a fűtőművekben zajló munka kulisszatitkaiba, megismerhetik a bonyolult energiatermelő berendezések működését, megtudhatják, hogy a megtermelt villamos- és hőenergia hogyan jut el a felhasználókhoz, és azt is, hogy miként takarékoskodhatnak az energiával.

Az Erőművek Éjszakájával párhuzamosan lesznek a Távhőszolgáltatás Napja rendezvényei is, ahol fűtőművek megtekintése mellett számos közösségi program várja az érdeklődőket. Az erőművek és a távfűtőművek mellett idén ismét megnyitnak a víziközmű-szolgáltatók telephelyei is, ahol bepillanthatunk egy vízmű vagy egy víztározó működésébe.

A helyszíneink között lesznek hulladékfeldolgozással foglakozó üzemek is, ahol kiderül, hogy hogyan lesz a hulladékból újra felhasználható vagy energetikailag újra hasznosítható alapanyag, és arra is fény derül, hogy miért fontos a hulladékok otthoni szelektálása.

Jelentkezni október 11-től – a legördülő listában a „Veolia – Dorogi Erőmű” helyszínt kiválasztva – IDE KATTINTVA lehet!

Megosztás