Esztergom

Zavarta a sírás, ezért ütötte 4 hónapos gyermeke fejét

Börtönbüntetésre ítélhetik azt az esztergomi férfit, aki úgy bántalmazta pár hónapos gyermekét, hogy a baba életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vád szerint az esztergomi férfinak és élettársának 2021. június 3-án gyermeke született. A gyermek a születését követő egy hónap elteltével hasfájóssá, síróssá vált, melyet a vádlott a kezdetektől fogva nehezen tolerált, a babasírás miatt gyakran indulatossá, ingerültté vált. A férfi kezdetben kiabálással vezette le az indulatát, azonban két alkalommal a gyermek sírása miatt kialakult dühében bántalmazta az alig négyhónapos sértettet oly módon, hogy a fejét nekiütötte valamely, a lakásban található tompa tárgynak. A legutolsó alkalommal a sértett eszméletét vesztette. A vádlott ezt észlelve a szomszédok segítségével mentőt hívott a kisfiú részére.

A sértettnek a vádlott bántalmazásai következtében életveszélyes sérülései keletkeztek.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá állapítsa meg, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A gyámhatósági eljárásban a férfi szülői felügyeleti joga azonnali hatállyal megszüntetésre került.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció