Esztergom

Nagyszabású területvédelmi gyakorlat miatt útlezárások lesznek Esztergomban

Október 12-én, csütörtökön Esztergomban, a Prímás-szigeten tartja a Komárom-Esztergom Vármegyei Területi Védelmi Bizottság nagyszabású országos, komplex területi védelmi és biztonsági igazgatási gyakorlatát. A gyakorlat célja a területi védelemi és biztonság igazgatásban közreműködő szervek, szervezetek együttműködő képességének erősítése. A gyakorlattal összefüggésben több helyen forgalmirend-változásra, forgalomkorlátozásokra és lezárásokra kell számítani.

– A Prímás-szigeten található Zöld parkolót lezárják 2023. október 11-én 18 órától október 12-én 18 óráig.

– A Nagy Duna sétány pirossal jelölt szakaszán 2023. október 11-én 9 órától forgalomkorlátozásokra, 2023. október 12-én 8 órától 16 óráig teljes útzárra kell számítani.

– 2023. október 12-én a Mária Valéria híd járható marad, a hídról és a hídra történő közlekedés a zölddel jelölt útvonalon a Lőrinc utca – Bottyán híd – Táncsics Mihály utcán keresztül zajlik majd.

– A kék körök a 2023. október 12-i rendőrségi zárásokat jelölik az érintett útszakaszokon.

– A Szent Miklós hidat 2023. október 12-én 8:00 órától 16 óráig lezárják.

– A Prímás-szigeten a gyakorlat teljes ideje alatt nyitva tart és megközelíthető marad a Prímási Iskolaközpont (egykori Gyakorló iskola), a Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola, az Aquasziget Esztergom, a Grand Hotel, a Portobello Hotel, valamint a Mediterraneo étterem.

A gyakorlat napján a rendőrség, valamint a katasztrófavédelem munkatársai segítik és tájékoztatják a lakosságot.

Forrás: Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata (esztergom.hu)

Megosztás