Hírek

Mozgalmas hétvégéjük volt a tűzoltóknak

Térségünkben több tűzoltói beavatkozás is volt a hétvégén. A 1119-es úton egy autó fának ütközött, Annavölgyön egy személygépkocsi égett, de az erős szél miatti lehasadt faágakhoz is vonulniuk kellett a tűzoltóknak.

Fának ütközött egy személygépkocsi az 1119-es számú úton, Tátról Nagysáp felé az út melletti területen október 7-én, szombaton késő este. A járműben egy ember utazott. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították a sofőrt a járműből és segítséget nyújtottak a mentőknek a mozgatásban. A műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt érvényben.

Egy személygépkocsi égett Annavölgyön, a focipályán október 8-án, vasárnap délután. A bajnai hivatásos, illetve Sárisáp önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai két vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt és a tűz a környezetére nem terjedt át.

Vasárnap késő délelőttől az erős szél miatt több fakidőléshez, ágleszakadáshoz vonultak a tűzoltók. Négy méter magas fa dőlt az úttestre egy játszótérről Esztergomban, a Pozsonyi utcában. Az Árok utcában pedig egy öt méter hosszú faág akadt fenn az út melletti szigetelt felsővezetéken. Az esztergomi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel és magassági ágvágóval avatkoztak be. Piliscsabán, a Garancsi úton egy letört faág akadt fenn az út melletti távközlési felsővezetéken. A település önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai eltávolították a faágat.

Borítókép: Nyergesújfalu Katasztrófavédelmi Őrs (fának ütközött autó)
Forrás: Katasztrófavédelem

Megosztás