Esztergom

Közlekedéssel kapcsolatos eszközöket kaptak az esztergomi gyerekek

Október 9-én, hétfőn reggel kerékpárokat, kerékpáros kiegészítőket, közlekedésbiztonsági-, valamint balesetmegelőzési kiadványokat, pólókat, kitűzőket és csokoládékat adtak át az esztergomi Prímási Iskolaközpontban (korábbi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola).

Az esemény a gyerekek műsorával kezdődött, majd Sólyáné Farkas Friderika rendőr alezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, hogy a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a Tatabányai és az Esztergomi Tankerületi Központok, valamint az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye aktív együttműködésével a 2019/2020. tanévben létrejött a Biztonságos Közlekedés Akadémiája (BKA) elnevezésű közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési oktatási program, amely a vármegye területén lévő oktatási intézményekben tantervi keretek között készíti fel felmenő rendszerben a diákokat.

Milus Gábor rendőr ezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány helyettese elmondta, hogy a program keretei között a vármegyében ezidáig résztvevő 12 oktatási intézményt az idei tanévben további 3 általános iskolával (Esztergomi Prímási Iskolaközpont, Esztergomi József Attila Általános Iskola, Nagysápi Simor János Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolája) bővítették ki a programban résztvevő pedagógusok aktív közreműködésével, mely jelenleg is nagy sikerrel zajlik mintegy 1430 gyermek részvételével, Esztergom városában immár 4 általános iskolában.

Milus Gábor után az új vármegyei rendőrfőkapitány, Boross Zoltán László rendőr ezredes is szólt pár szót a gyerekekhez, majd megköszönték a támogatóknak az adományokat, a gyerekek pedig birtokba vehették a tárgyakat.

Megosztás