Hírek

Átadták a felújított tokod-üveggyári rendelőt

Október 8-án, vasárnap adták át a Magyar Falu Program keretében megújult tokod-üveggyári orvosi rendelőt, ami mostantól dr. Lukácsi László nevét viseli.

Az átadó ünnepségen Bánhidi László, Tokod polgármestere és Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a jelenlévőket.

Bánhidi László beszédében elmondta, hogy mintegy 50 millió forintból teljesen megújult az épület. Kicserélték a tetőszerkezetet, leszigetelték az épületet, a régi fűtési rendszert korszerűsítették, a vezetékeket kicserélték, új vizesblokkokat alakítottak ki, valamint akadálymentesítették az intézményt. Továbbá rendezték a környezetet és parkolóhelyeket alakítottak ki.

Erős Gábor beszédében a Magyar Falu Programot ismertette, elmondta, hogy a program célja az, hogy a kisebb településeken is megvalósulhassanak olyan fejlesztések, melyekre az önkormányzatoknak önerőből nem lenne lehetőségük. Kiemelte, hogy a program keretében a térségben már rengeteg intézmény újult meg, ami a lakosok komfortérzetét növeli.

A beszédek után Horváth Mihály önkormányzati képviselő ismertette dr. Lukácsi László életútját, aki Jászjákóhalmán született 1930-ban, majd 1954-ben került Tokodra. Mintegy négy évtizeden keresztül biztosította a lakosok fogászati ellátását, sőt, a 60-as években még szüléseket is levezetett. Dr. Lukácsi László 72 éves korában 2002-ben hunyt el.

Az épület falán elhelyezett emléktáblát dr. Lukácsi László lánya, Lukácsi Angelika, Bánhidi László és Erős Gábor leplezték le, majd elvágták a nemzeti színű szalagot. Végezetül Kardos Mihály nyugalmazott plébános megáldotta az intézményt.