Sport

Embert próbáló volt a kihívásokkal teli hegyi időfutam

Immáron 16. alkalommal rendezte meg az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület a Pilis kupa kerékpáros versenysorozat II. forduló országos bajnoki versenyt szeptember 24-én, vasárnap. A sportesemény a Magyar Amatőr Bajnoki sorozat 13. fordulója is volt egyben.

A rendezvény ideje alatt barátságtalan időjárás fogadta a résztvevőket. Egész nap 10 fok körül alakult a hőmérséklet, és kisebb-nagyobb intenzitással folyamatosan az őszre jellemző eső kísérte a versenyzőket a teljes útvonalon.

A versenyen 82 kerékpáros indult el, végül 55 sportolónak sikerült teljesítenie a küzdelmekkel teli távot, amely Esztergomból indulva Dobogókőn, a Két-Bükkfa nyeregnél ért véget. 27:38-as idővel Szegletes Gábor (Érdi kerékpáros SE) nyerte az abszolút versenyt. A nőknél a legjobbnak Horváth Gréta (Albertirsai SE) bizonyult 38:16-os idővel. Részletes eredmények>>

A rendezvény hétvégéjén az ovisoknak is szerveztek futó-, futóbiciklis és kerékpáros versenyt. A programon az összes esztergomi óvoda képviseltette magát 435 fővel. A gyerekeknek a verseny mellett KRESZ ügyességi pályával, közlekedési kvízzel és kifestőkkel is készültek.

Az esemény támogatói, közreműködői: Esztergom Város Önkormányzata, Magyar Suzuki Zrt., Aktív Magyarország, Esztergomi Rendőrkapitányság.

Fotók: Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület Facebook oldal