Hírek

A gyerekek torlaszolták el a szoba ajtaját a dühöngő apától, majd hívták a rendőrséget

Három év fegyházbüntetésre ítélték azt a többszörös visszaeső férfit, aki három gyermeke fejlődését veszélyeztette erőszakos magatartásával nyergesújfalui lakóhelyükön.

A vádirat szerint a férfi és nő élettársi kapcsolatából 3 gyermek született, akiket, valamint a nő előző kapcsolatából született további 3 gyermeket együtt neveltek. A férfi és a nő kapcsolata 2019-re megromlott, az élettársi kapcsolat 2019. december 7-én átmenetileg megszűnt. A vádlott a nyergesújfalui lakhelyüket elhagyta.

A férfi kihasználta, hogy volt élettársa a 9 hónapos beteg, vádlottal közös gyermeküket kórházba vitte Tatabányára és visszatért a nyergesújfalui házba az új barátnőjével együtt. Ezt közölte volt élettársával, aki viszont felszólította őket, hogy azonnal hagyják el az ingatlant. Ezt követően a férfi többször életveszélyesen megfenyegette volt élettársát miközben a sértett kiskorúak is a lakásban tartózkodtak.

Az elkövető ittas állapotban 2019. december 16-án ismételten felvette a kapcsolatot volt élettársával, megfenyegette őt, majd megjelent a családi háznál, ahol többször megütötte és megrúgta új barátnőjét a kiskorú sértettek szeme láttára. A kiskorú sértettek nagyon megijedtek, hívták a rendőrséget, próbálták eltorlaszolni a gyerekszoba ajtaját, miközben a vádlott üvöltözött és legyilkolással fenyegette őket. Ezen ügy kapcsán a bíróság a férfit zaklatás és garázdaság bűncselekmények vonatkozásában bűnösnek mondta ki.

Rendszeresen előfordult, az említett eseten kívül, hogy a vádlott agresszíven viselkedett akkori élettársával, az éppen aktuális lakóhelyükön, és többször előfordult, hogy bántalmazta őt a kiskorú sértettek jelenlétében, verbálisan és fizikailag is, így 2021. január elején és 2022. februárban is.

Az elkövető azon magatartásával, hogy a nevelt gyermekei előtt ittasan, illetve agresszíven viselkedett a sértettek édesanyjával, sőt a sértettek előtt az édesanyjukat és más személyt bántalmazott, trágár módon beszélt, a sértetteknek menekülniük kellett a vádlott agresszív magatartása elől, nevelőszülői kötelezettségét súlyosan megszegte és ezzel három gyermeknek erkölcsi és érzelmi sérülést okozott.

Az Esztergomi Járásbíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indult ügyben, előkészítő ülésen hozott ítéletet a jelenleg más ügyből kifolyólag szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat, mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül 3 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésként 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint véglegesen eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amely keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék