Hírek

Hatalmas tapssal fogatták a Süttőről készült imázsfilmet

Szeptember 9-én, szombaton kilencedik alkalommal rendezték meg a KőKövön Fesztivált Süttőn, ahol bemutatták és átadták azt az imázsfilmet is, melyet a vármegyei önkormányzat a település részére készített.

A megnyitó eseményen Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke adta át Czermann János polgármesternek a községről készített vármegyejárós imázsfilmet. „A vármegye csodás településeiről sorozatot készítettünk, és azt kérjük, rendezvényeiken adják tovább, mutassák be, hogy milyen szép megyében élünk. Fontos a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP-os támogatás és a pályázatok segítése, de legalább olyan fontos a szellemi javak, a kultúra gyarapítása is. Célunk az összetartozás erősítése, s hogy büszkék legyünk legszűkebb hazánkra.” – mondta beszédében Romanek Etelka.

A ksifilm megtekintése után tapssal jutalmazta a közönség az élményt. Érthetően a legnagyobb tapsot azonban Juhász Árpád geológus kapta, aki a földtörténet állomásait felölelő előadásában a Gerecse és Süttő köveit is érintette.

A rendezvényen elismerésben részesült Latorcai Csaba, a süttői DESIGNKŐ Kft. Ügyvezetője, aki a fesztivál szakmai védnökeként kapott oklevelet, valamint a kőfaragó ipartestület aranykoszorús mesteri kitüntető címet adományozott számára.

A megnyitó az „…és lőn világosság” című festménykiállítás megtekintésével zárult, majd színes programok és koncertek vártak az érdeklődőkre.

A Vármegyejáró filmsorozatban már 50 településről nézhető meg az imázsfilm a Mivármegyénk YouTube csatornáján. A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósult meg.

Süttőről készített imázsfilm: