Hírek

Nagyhalfogó verseny kezdődött Neszmélyen

Szeptember 11-én, hétfőn megkezdődött a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének legextrémebb eseménye, a 96 órán át éjjel-nappal tartó nagyhalfogó verseny, ahol csak az öt kiló feletti amurok és pontyok számítanak bele a helyezésbe.

A vetélkedésre 27 csapat nevezett, a három fős legénységek a neszmélyi belső Duna-ágban csónakkal vagy etetőhajóval juttathatják be a csalit és halradart is használhatnak a vízi élővilág útvonalának feltérképezésére.

Zoltai Dániel, a szövetség elnöke elmondta, a verseny teljes vadászterülete 120 hektáros. A megyei Duna-szakasz halbőségéhez hozzájárul, hogy a KEMHESZ az elmúlt években rekord mennyiségű halat telepített a vizekbe részben saját forrásból, részben pedig az állami intervenciós intézkedéseknek köszönhetően Az egyre kedvezőbb törvényi szabályozásnak köszönhetően növekszik a horgászat népszerűsége, a szövetség pedig jó gazda módjára, hosszú távra tekintő, tudatos halgazdálkodást folytat.

A MOHOSZ ranglista oldalán egész héten élőben követhető a mérlegelés, a KEMHESZ saját videócsatornáján napi összefoglalókat tesz közzé, az esemény hivatalos közösségi oldalán pedig a tábori történéseket, az esemény hangulatát mutatják be a szervezők.

A versenyt a „Fogd ki és engedd vissza!” elv jegyében rendezik. Minden csapatnak kötelessége a halakat a mérlegelésig épségben megőrizni, majd sebfertőtlenítő használata után a bíró jelenlétében visszaengedni.

A verseny abszolút győztese a súlyra legtöbb értékelhető halat kifogó csapat. A versenyzőket kupákkal és értékes vásárlási utalványokkal díjazzák, melyek a nevezési díjakból folytak be. Különdíjat kap a legnagyobb halat kifogó horgász.

A verseny idejére a neszmélyi Duna-ágon hajózási tilalmat vezettek be a közlekedési hatósággal egyeztetve. A KEMHESZ ezúton is köszöni az érintett kishajó tulajdonosok megértését.