Hírek

Hétvégi viharkárok térségünkben

A sok csapadék miatt felázott talaj és az erős szél következtében kidőlt fák és leszakadó ágak miatt több helyen kellett beavatkozniuk a térség tűzoltóinak a hétvége során – közölte megkeresésünkre Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Nyolc méter magas fűzfa hasadt ketté Táton, az Ifjúság úton szombat reggel. A kettétört fa a gépjármű-, és gyalogosforgalmat akadályozta, veszélyeztette. A helyszínre riasztott nyergesújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kézi erővel a veszélyeztetést megszüntették.

Szintén szombaton Lábatlanon, a Zrínyi utcában tizenöt méter magas fűzfa ága tört le és zuhant az úttestre. A nyergesújfalui tűzoltók számolták fel a forgalmi akadályt ezen a helyszínen is.

A tűzoltók vasárnap is hasonló esetnél avatkoztak be Nyergesújfaluban. A hajnali órákban egy nyolc méter magas akácfa személygépkocsira dőlt. A gépjárműben a baleset idején senki nem ült. A tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el a teljes útzárat képző fát.

Sárisáp határában vasárnap volt szükség a tűzoltók segítségére. Egy másfél méter átmérőjű fa dőlt az úttestre, a Dág felé vezető útszakaszt elzárva. A helyszínen a bajnai hivatásos és a település önkéntes tűzoltói avatkoztak be, és szüntették meg a fogalmi akadályt.

Borítókép: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (Sárisáp és Dág között egy 1,5 méter átmérőjű kb. 18 méter magas fa dőlt az útra)