Hírek

Nyergesújfalu imázsfilmét is bemutatták a Völgyválaszon

Fergeteges koncertek és 12 nyitott pince várta az érdeklődőket az idei nyergesújfalui Völgyválaszon augusztus 4-5-én.

A hétvége műsorvezetője, a közkedvelt, népszerű rádiós, Jurásek Balázs volt, aki a pénteki megnyitó ünnepségen a 20 éves Szent Donát szobornál köszöntötte az egybegyűlteket. A megnyitó a helyi Német Nemzetiségi Dalkör műsorával indult, majd Mihelik Magdolna polgármester asszony mondta el ünnepi beszédét. Többek között köszöntötte Erős Gábort, térségünk országgyűlési képviselőjét, a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend tagjait, valamint a helyi lakosokat és a meghívott vendégeket.

A megnyitó hátralévő részében Ughy Tamásné Végh Zsuzsanna szavalta el azt a verset, melyet 20 évvel ezelőtt a Szent Donát-szobor avatására írtak, majd Nyergesi Rezső, a borlovagrend alapítója, valamint a Szent Donát-szobor szülőatyja járult a mikrofonokhoz. Végül Szepesi Szabolcs, a borlovagrend jelenlegi nagymestere mondta el beszédét. Zárásként Vitális Gábor atya tartott liturgiát.

A megnyitót követően a Németh Pincénél gyűltek össze a résztvevők, ahol a borkóstoló előtt Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke mutatta be és adta át azt az imázsfilmet, melyet a vármegyei önkormányzat a település részére készített.

Az est folyamán a nagyszínpadon fellépett a Diótörő Gyerektánc Egyesület, Nemazalány X Sofi, Pápai Joci, Total Dance Club, valamint Gönczi Gábor.

Szombaton délelőtt a Nyerges ÖTE szervezésében lecsófőző versenyt hirdettek, majd este a jó hangulatról többek között az Uljana Quartett, Paár Julcsi, Geszti Péter, a Random Trip, és az Indiretta gondoskodott!

Megosztás