Esztergom

Múzeumok Éjszakája Esztergomban

11+1 helyszínen izgalmas kiállításokkal, fergeteges programokkal és ingyenes kisvonattal várják a Múzeumok Éjszakája résztvevőit június 24-én, szombaton Esztergomban!

A fővároson kívül vidéken egyedül Esztergomban sikerül már hosszú évek óta összefogással egy olyan programot megvalósítani, melynek keretében egy éjszakára kinyit az összes helyi múzeum. Sőt, a felvidéki Párkányi Városi Múzeum is csatlakozik az akcióhoz, így elmondhatjuk, hogy Magyarország első városában nemzetközi jellegű lesz a Múzeumok Éjszakája.

Az este folyamán 11 esztergomi és 1 párkányi kiállítóhelyet látogathattok meg, mindössze egy karszalag áráért. A múzeumok színes programokkal készülnek, a Richter Gedeon Nyrt. jóvoltából pedig kisvonattal ingázhattok egész éjszaka a kulturális intézmények között. Jegyeiteket elővételben az egyes helyszíneken, a Várhegyen található Tourinform Esztergom Ponton, illetve a Széchenyi téri új Tourinform Esztergom Irodában vásárolhatjátok meg!

De milyen programokat is kínálnak az egyes helyszínek? A Duna Múzeum fergeteges jazzkoncerttel is készül, a Főszékesegyházi Könyvtárban szó szerint megszólalnak a kódexek, a Geoda Ásványkiállításon aranyat is moshattok, a Vármegyei Levéltárban Retro Játékklubbal készülnek, és az Esztergomi Művészek Céhe egy textil- és grafikusművésszel szervez beszélgetést. Továbbá a Keresztény Múzeumban színházi komédiával várnak, a Babits Mihály Emlékházban kertmozi is lesz, a Vármúzeumban Sherlock Holmes bőrébe bújhattok, a Bazilikában ostyát süthettek, a Pázmány Egyetemen palacsintát kóstolhattok, az AlterEgom Egyesület segítségével pedig betekintést nyerhettek a Várhegy titkaiba. Nem utolsó sorban a Párkányi Városi Múzeumban könnyűzenei koncerten is részt vehettek!

A részletes programokért kattintsatok ide! A Múzeumok Éjszakája Facebook oldalát pedig itt követhetitek!

Fotó, forrás: Visit Esztergom

Megosztás