Hírek

Nem fizették ki a munkájukat, elvitték a szerszámokat

Felfüggesztett szabadságvesztést szabhatnak ki azokkal a férfiakkal szemben, akik leányvári munkájuk ellenértékét lopással egyenlítették ki.

A vádirat szerint a gazdasági társaság építési munkát végzett egy leányvári háznál. A Kft a kőműves munkákkal az egyik elkövetőt bízta meg, aki ezt két másik férfival együtt végezte. A megbízó és elkövetők között anyagi jellegű elszámolási vita keletkezett, ezért az elkövetők a munkájuk ellenértékeként ellopták a sértett szerszámait a következőképpen. A három férfi 2021. november 3-án a reggeli órákban személygépkocsival és ahhoz kapcsolt utánfutóval megjelent az építkezés helyszínén lévő fém konténernél, az annak ajtaján lévő lakatot egyikük sarokcsiszolóval levágta, majd a három férfi a konténerből összesen 575.625 Ft értékben pakolt szerszámokat a gépkocsihoz kapcsolt utánfutóra, így arra felpakolták a 204.000 forint értékű betonkeverő gépet is. A férfiak ekkor elloptak egy 9.000 forint értékű ácskalapácsot is, amely a Kft-n kívüli magánszemély tulajdonában volt.

A tolvajok a lopott szerszámokat egymás között elosztották. A betonkeverőt egyikük 110.000 forintért eladta. A nyomozó hatóság a szerszámok egy részét lefoglalta, így a Kft-nek okozott kárból 391.725 Ft megtérült.

A lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, valamint két elkövetővel szemben 183.900 Ft, illetve 20.000 Ft összegben meghatározott vagyonelkobzást szabjon ki.

A cselekményről készült videó:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség