Dorog

Négy versenyen is részt vettek a dorogi birkózók

A Dorogi AC birkózó szakosztályának tagjai Bukaresten, Cegléden és két budapesti versenyen mérték össze tudásukat a hétvégén.

Felnőtt országos bajnokság, Budapest

Május 13-án, szombaton a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) adott otthont a felnőtt országos bajnokságnak, amelyen összesen 196 birkózó küzdött az érmekért. Az ob-k történetében először adódott példa arra, hogy a küzdőteret teljesen elszeparálták, csak az aktuálisan szőnyegre lépő birkózó és az edzője léphetett be. A nívósabb, minőségi lebonyolítás érdekében a központi csarnok mellett a bemelegítő terem is rendelkezésre állt, a szurkolók, a kísérők kizárólag a lelátókon és a küzdőtér két oldalán foglalhattak helyet. Az ob házigazdája a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) mellett a Ferencvárosi Torna Club volt, utóbbi Simita Zsoltot kérte fel a rendhagyó, kifejezetten jól sikerült rendezésre.

A versenyzők, az edzők, a kísérők és a szurkolók mellett az eseményt megtisztelte jelenlétével Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke, Szilágyi János, a Szigetmobil Kft. ügyvezető igazgatója, Sike András, olimpiai bajnok, az FTC birkózószakosztályának vezetője, Ancsin László, az MBSZ főtitkára, Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás, olimpiai bajnok, a KIMBA szakmai igazgatója, Vatai László, a Budapesti Birkózószövetség elnöke, valamint az olimpiai bajnok Repka Attila.

Eredmények: 63 kg Kuczora Márk – 4. hely, 72 kg Klányi Krisztofer – 3. hely, 72 kg Papp Barnabás – 5. hely.

U17 Constantin Alexandru&Ioan W. Popovici nemzetközi verseny, Bukarest

A kadet válogatott tagjaként utazva mindkét dorogi versenyző első helyen zárta a rangos nemzetközi tornát.

Eredmények: 69 kg Kollár Alexandra – 1. hely, 110 kg Szilágyi Dániel – 1. hely.

U15-ös kötöttfogású országos bajnokság, Cegléd

Az U15-ös korosztályban kötöttfogású országos bajnokságon vettek részt a dorogi birkózók, Cegléden. Nagyon nagy küzdelmeket láthattunk, Dorogra is került aranyérem.

Eredmény: 57 kg Torda Regő – 1. hely.

Széles József Emlékgála, Csepel

A legkisebb birkózók a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián vettek részt a Széles József Emlékgálán.

Eredmények: Temesvári Levente – 1. hely, Csombók Márk – 1. hely, Ambrus Kristóf – 1. hely, Kornokovics Benett – 1. hely, Mali Ármin – 1. hely, Kiss Dominik – 3. hely, Németh Roland – 3. hely.

Borítókép, forrás: dorogiac.hu

Megosztás