Hírek

Kábítószert árult Nyergesújfaluban

Előzetesen egy hónapra elrendelték a letartóztatását annak a férfinak, aki a Piliscsabáról és Budapestről beszerzett marihuánát és speedet Nyergesújfaluban árulta.

Az indítvány szerint a férfi 2021. év végétől rendszeresen kábítószert, marihuanát és speedet árult Nyergesújfaluban. A kábítószert kezdetben Piliscsabán, majd Budapesten szerezte be.

Az elkövető az eddigi adatok szerint öt fogyasztónak árulta rendszeresen a kábítószert, mindannyiszor haszonnal adta el azt. A férfi nemcsak árulta, hanem fogyasztotta is a kábítószert.

Az elkövetővel megalapozott gyanúként közölt kábítószer-kereskedelem bűntettét a Büntető Törvénykönyv 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit 2023. május 12-ei ülésen meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a letartóztatást egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész és az elkövető tudomásul vette.

Az indítvány szerint a letartóztatás a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében szükséges.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció