Dorog

Ismét kitettek magukért a Szemétirtók!

A BEBTE Szemétirtók csoportjának néhány tagja április 23-án, vasárnap egy kis gerillakertészkedésre adta a fejét Dorogon, a városközpontban.

A Szemétirtók csoport a közösségi oldalán írta, hogy nem mehettek el szótlanul amellett, hogy egyesek szemetesnek használják az eredetileg városdísznek szánt virágtartókat. Úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy „Fogadj örökbe egy virágládát” akciót, hogy másokat is ösztönözzenek erre.

Most a Pilis áruház alatti (Táncsics utca) üzletsor előtt található ágyásokat újították fel. A betonládák új földet és évelő, valamint örökzöld növényeket kaptak.

„Bízunk abban, hogy még sokáig csodálhatjuk ezeket. Jóleső érzés volt, hogy a helyi üzlettulajdonosok is örömmel fogadták a kezdeményezést, mi több, ketten (Ázsió Divat) a mai programon is részt vettek.” – tették hozzá.

A városlakókat ezúton is arra kérik, hogy vigyázzanak a város értékeire, és persze arra is, hogy ne szemeteljenek. Ha szeretnél csatlakozni hozzájuk, és szívesen vennél részt programjaikon, írj nekik a szemetirtok@gmail.com címre.

Az ültetés szakmai irányítását a dorogi Taxus kertészet biztosította számukra! A dézsákba kihelyezett növények a következők: díszgyertya, macskamenta, gólyaorr, orbáncfű, lángvirág, délvirág, nyúlfarkfű, árvalányhaj.

További képek, videók>>

Fotók, forrás: Szemétirtók Facebook csoport

Megosztás