Hírek

Fokozott rendőri jelenlét az utakon

A húsvéti hosszú hétvégén autózók fokozott rendőri jelenléttel számolhatnak az utakon.

A húsvéti időszakban közútjainkon a forgalom növekedésével kell számolni, valamint azzal, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az ittas vezetés veszélyeit: a személysérüléses közúti közlekedési balesetek közel 8%-a visszavezethető az ittasságra.

Április 7-10. közötti időszakban erősebb rendőri jelenlét lesz az útjainkon, melynek célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása. A rendőrség az ünnepi időszakban az ittas járművezetők kiszűrésére, a passzív biztonsági eszközöket – különösen biztonsági öv, gyermekülés – használat ellenőrzésére koncentrál, de természetesen intézkedik más súlyos jogsértést elkövető járművezetőkkel szemben is.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az esetleges útlezárásokról. Vezessenek óvatosan, tartsák be a közlekedési szabályokat, használják a biztonsági övet! Felhívják a járművezetők figyelmét arra is, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak a szeszes italok fogyasztásától!

Forrás: police.hu / kreszvaltozas.hu

Megosztás