Dorog

Örök Mérlegen: Aqvital FC Csákvár – Dorogi FC

A kieséstől fenyegetett dorogi csapat ezúttal idegenben próbál felzárkózni a középmezőny és az alsóház határán álló Fejér megyei alakulat vendégeként. A mérkőzésre április 9-én, Húsvétvasárnap a Tersztyánszky Ödön Sportcentrumban 16 órai kezdettel kerül sor.

A mieink az előző fordulóban derekasan helytálltak a listavezető Diósgyőr ellen, azonban immár a harmadik egymás elleni meccsüket veszítették el a végjátékban kapott góllal. Az adódó helyzetek alapján az első félidőben többször is vezethettek volna a piros-feketék, sőt nagyon úgy tűnt, hogy Szalai fejese a felső lécről a gólvonal mögé vágódott, de érvényes találat nem született, s végül a borsodiak csereemberének jól eltalált szabadrúgása a vendégek 1–0-ás győzelmét jelentette. A csákváriak Szentlőrincen ugyancsak 1–0-ás vereséget szenvedtek. A két gárda legutóbb éppen fél éve, tavaly október 9-én Dorogon csapott össze, ahol az első percektől fogva emberelőnyt élvező hazaiak erejéből csak 1–1-es döntetlenre futotta. Magyari lévén ugyan sikerült előnybe kerülniük bő félórányi játékot követően, ám gyorsan jött a vendégek válasza és további gól már nem esett.

Ez lesz a két csapat 24. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 23 találkozón 9 dorogi győzelem, 7 döntetlen, 7 vereség; 35 : 24-es gólaránnyal született.

Idegenbeli mérleg: 12 meccsből 5 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség; 23 : 11-es gólarány.

A házigazdák biztos bennmaradó helyről nyugodtan várhatják a találkozót, míg a mieinknek pontot, de főleg pontokat kellene szerezni. Az osztályozós helyek közül márcsak egy maradt 3 pontnyira, másik két vetélytársunknak viszont sikerült pontjaikat gyarapítva tovább növelni előnyüket. A dorogiak kilátását nehezíti, hogy 1996 óta nem tudtak nyerni Csákváron. Jó lenne, ha a feltámadás ünnepe a dorogiaknak is valódi feltámadást hozna. Húsvét napján egyébként utoljára négy éve, éppen a Csákvár ellen sikerült győzni, igaz, az hazai mérkőzés volt. A csapat legnagyobb vesszőparipája változatlanul a hihetetlen góliszony. Amíg nem sikerül megtalálni a góllövő cipőt, addig nehéz lesz jó eredményt elérni.

Valamennyi kedves Olvasónak ezúton kívánok Áldott Húsvétot!

Szabó Gyula