Dorog

Az Álmos Király Akadémia idei zarándoklatának egyik állomása Dorog lesz

Felemelőnek, egyben meglehetősen tartalmasnak ígérkezik az Álmos Király Akadémia 2023. évi Szent István jegyében szervezett zarándoklata, amelynek keretében Dorog is állomáshelyként szerepel. Részben ebből az alkalomból is, az Akadémia több, mint egy évtizednyi aktív fennállása során a nemzet és haza szolgálatáért kifejtett álhatatos tevékenységeit, erőfeszítéseit felölelő munkásságát szeretném bemutatni és közelebb hozni a térségünkben élők szélesebb táborához.

Az Álmos Király Akadémia 2011-ben azzal a céllal alakult, hogy a magyarság ügyének legelkötelezettebb tagjait tömörítse egységbe nemre, korra, lakhelyre és társadalmi rangra való tekintet nélkül – szavaikat idézve: „Az öt kontinens legjobb magyarjait” – hívja közös zászló alá. Ezen felül pedig nyitva áll minden jó érzésű magyar ember előtt, aki érdeklődést mutat nemzete igaz múltjának megismerésére, a magyarság sorsának javítására, továbbá mindazokat igyekszik megszólítani, akik hajlandóságot mutatnak ismeretük kiszélesítésére, a világ dolgai közötti eligazodásra. Az Akadémia teljes mellszélességgel vállalta fel történelmünk, hagyományaink, értékrendünk ápolását és segít a mindennapi gondok által támasztott akadályokon való felülemelkedésen.

Az Akadémia vezetője, Kubínyi Tamás

Az Akadémia alapítója és vezetője Kubínyi Tamás, a sokoldalú, széles látókörű művelődéstörténet-kutató és író, egyben televíziós szakember, szerkesztő, újságíró. Apai ágon a nemesi származású felsőkubínyi és deményfalvi Kubínyi család utóda. Nagybátyja a 2007-ben elhunyt neves régész és történész, egyetemi tanár, Kubínyi András, az MTA egykori elismert tagja. Kubínyi Tamás korábban a hazai televíziózásban szerzett hírnevet magának. Média-tanulmányokat folytatott az Egyesült Államokban, többek között a világhírű CNN adónál is megfordult. Tapasztalait igyekezett hasznosítani és átadni idehaza is. Több magyarországbeli televíziónál is dolgozott. Többek között volt szaktanácsadó, ugyanakkor műsorszerkesztő, továbbá saját műsoraival is jelentkezett.  MÉDIA KISLEXIKON címmel könyve is megjelent, amely a mai napig tananyagként szolgál a médiában érintett szakember-képzésben. Éppen a médiában évtizedekben mérhetően eltöltött hivatali ideje során szembesült rengeteg ellentmondással, s finoman is fogalmava, a meglehetős mértékű furcsaságokkal. Épületes és a valóság szolgálatáért tett próbálkozásai rendre falakba ütköztek, s közvetlenül érezhette bizonyos körök ellenállását az igazság felderítésével szemben. Az úgynevezett rendszerváltást követő időkben készült egyik korszakalkotó munkája, az Ávósok, pufajkások című dokumentum feltáró filmje, amely csakhamar tiltó listára került, amely azóta sem került le onnan.

Az Álmos Király Televízió logo-ja

Ezért is határozta el, hogy saját erőből próbál egy teljesen független fórumot létrehozni, csakis az igazságra fókuszálva. Az Álmos Király Akadémia megalapításával párhuzmosan életre hívta az Álmos Király Televíziót is, amely közvetlen módon tolmácsolja és mutatja be az Akadémia által képviselt irányvonalat és értékeket. A műsor és az akadémiai előadások fő ismérve a cenzúra mentesség. Nincs egyetlen tabutéma sem, amelyről ne lehessen kendőzetlenül beszélni. Legyen az a történelmi múlt, a jelen aktuálpolitikai kérdései, vagy bármilyen közérdekű esemény. Mindez kellő és megalapozott bizonyítékokkal, forrásokkal bemutatva, de mindig kulturált hangnemben. A műsorok kezdetektől fogva interaktív jellegűek, ahol a számos aktuálisan elhangzó témakörök mellett a nézők élő adásban jelentkezhetnek és kapcsolódhatnak be a műsor menetébe és mondhatják el véleményüket, oszthatják meg bármilyen gondolatukat. A műsor egyben összeköti a világ magyarságát, hiszen gyakorlatilag bárhol fogható az élő műsor, ezen felül a későbbiek során felvételről is megtekinthető és az archívumból is visszakereshető, lehívható.

Az ÁKTV nézettségi mutatói

Mind az Akadémia, mind a televízió teljesen független, non-profit vállalkozás. Az akadémiai előadások és a tv-műsorok is ingyenesek mindenki számára. Felajánlások, adományok segítik a működést, azonban semmilyen anyagi kritériumot nem támaszt az érdeklődők felé. Egyik fő hitvallása, hogy minden magyar ember felelős minden magyar emberért. Az Akadémia az évek során számos kihelyezett tagozattal gyarapodott. A megerősödött és elkötelezett tagsággal bíró régiók közül több helyen is megszülettek tagozatok, mint például a Győri, a Szegedi, vagy a Szolnoki tagozat, de határainkon kívül is léteznek már további kihelyezett tagozatok, közte a Dél-Kaliforniai tagozat Los Angeles központtal. A kapcsolattartás és az informálódás legnépszerűbb formája a televízió adásai, amelynek nézettsége jelenleg megközelti az egy millió főt. A csonka hon határain belül és kívül népes táborral rendelkezik a világ minden táján az elszakított országrészeken előktől Ausztrálián, Új-Zélandon, Amerikán át Costa Rica-ig és Uruguay-ig, szinte mindenhol aktív nézők ezrei kírésik figyelemmel. Az élő adás időtartama 2 óra, s minden munkanap délután 6 órától este 8-ig tart a műsor. A rengeteg témakör mellett közérdekű információk és egyéni gondok megoldására kért segítségek is helyet kapnak. Összefogással, önzetlen felajánlásokkal és kiváló ötletekkel sokak problémáját sikerült már orvosolni. Aki még nem is hallott az ÁKTV létezéséről sem és felkeltette az érdeklődését, az bármikor csatlakozhat akár az élő, akár a már lement adásokhoz is a www.kubinyitamas.hu oldalon. A főoldalon automatikusan elsőként az Álmos Király Televizió 1: Élő adás felirat alatt látható kis képernyőre való kattintást követően indul a műsor. Az oldalon lejebb pedig időrendben visszamenőleg az elmúlt adások nyithatók és tekinthetők meg.

Az Akadémia által üzemeltetett magazin egyik címlapja

Az Akadémia ezen felül magazint is üzemeltet, amely rengeteg hasznos információval szolgál az olvasók számára. Továbbá ugyancsak szemléletet és tudást bővítik Kubínyi Tamás hiánypótló történelmi és műveszettörténeti könyveinek széles tárháza. Ezen keretben jelent meg az Álmos király könyvsorozat hét kötete, továbbá A Hunyadiak Titkos Története három kötete, a szintén három kötetből álló Bartók-sorozat, de olyan nagyszerű további kötetek is születtek, mint a Turulházi Szent Erzsébet Titkolt Aktái, A Pozsonyi háború, Az Atilla akták, Szent László Titkos Aktái, A 800 éves Aranybulla Titkos Iratai, s ugyancsak készültek könyvek IV. Béláról, Tesláról, Zrínyiről, vagy a legfrissebb kiadás, amely az idei március 15-i ünnepi megemlékezés napján Szent Istvánról és Koppányról látott napvilágot. Ugyancsak rendkívüli munka a közelmúltat és jelenünket meghatározó, átszövő világjárvány hátterét bemutató trilógia, Kezdjük Billel! címmel. Kubínyi úr tematikusan és elmélyült kutatásai alapján írta valamennyi kötetét, amelyhez rendkívüli és alig hozzáférhető forrásanyagokból is dolgozhatott. Többek között a vatikáni könyvtárba és a pápai levéltárba is bebocsájtást nyert, valamint a fentebb már említett történész rokonától megörökölt felbecsülhetetlen értékű és titkosított dokumentumokat egyaránt hasznosítja.

Az Álmosról készült hétkötetes kollekció

Az Akadémia évek óta egy új hagyományt is teremtve végzi az országló zarándoklatait, amelyek során hazánk legértékesebb, legszentebb kegyhelyeit keresi fel, amelyhez egyéb tartalmas aktivitást kapcsol. Minden évben a zarándoklat vezérfonalát és tartalmi részét kinevezik. Így került sor a korábbiakban az Aranybulla, Szent Erzsébet, vagy éppen a Szent László zarándoklatra. Térségünk települései közül tiszteletüket tették a korábbiakban Esztergomban, Pilismaróton és Dömösön, továbbá vonzáskörzetünkből Dobogókőn. Idén Szent István jegyében szervezik a zarándoklatot, amely március 15-én vette hivatalosan, egyben ünnepélyesen a kezdetét, mégpedig a Budaszentlőrinci pálos kolostor romjánál, egykori szentélyénél. Ebbe a zarándoklatba illeszkedik majd a tavasz során a dorogi állomás is. Mindamellett, hogy Dorog jelentős történelmi múltja és kegyhelyei által méltán kerülhetett be a sorba, azonban az idei zarándoklathoz egyéb kötődés végett is szorosan kapcsolódik. Szent István király uralkodásának idején fontos szerepet játszott a királyi udvar közvetlen életének mindennapjaiban, továbbá Dorog jeles és kitüntetett állomása volt az Aranyvonat – Szent Jobb zarándoklatnak a Szent István emlékévben. Akkor első apostol királyunk 900 éves évfordulójára szervezett országos zarándoklatot tartottak, s ennek idén 85 éves évfordulója is van egyúttal.

A Hunyadi család történetét feldolgozó trilógia első kötete

Az Akadémia érdeklődésének fókuszába a Mária-barlang és a Kálvária került, azonban ezt további érdekes és izgalmas tételekkel teszik majd teljessé. A későbbiekben további cikkekben még viszatérünk a dorogi zarándoklathoz. Ugyancsak érdemes szót ejteni az Akadémia azon fáradozásairól, amelynek keretében felvállalnak olyan programokat is, amelyek valójában állami szintű kötelezettségek volnának, de valamilyen oknál fogva az illetékes szervek elmulasszák. Ilyen példa volt a vírusjárványra hivatkozva nemzeti ünnepségeinkről való hivatalos megemlékezések lefújása. Többek között a Kormány nem tartotta érdemesnek augusztus 20-án a legfőbb állami ünnepünk megtartását. Ezért az Akadémia vette át a szerepkört és rendezte meg a hivatalos megemlékezést. Ez pedig éppen a mi megyénkben, Tatabányán a Turul-szobornál zajlott. Az Akadémia valamennyi előadása, zarándoklata rögzítésre kerül az ÁKTV munkatársainak köszönhetően, így széles e világon bárki megnézheti. Ugyancsak az Akadémia és Kubínyi Tamás nevéhez fűződik a Hunyadi Történeti Intézet megalapítása, amelyre 2014-ben került sor.

Minden bizonnyal szerencsésebben járt volna az emberiség, ha a vezető politikusok és az orvosok inkább ezt és a további két kötetet olvasták volna a WHO protokollok helyett

Alternatív hírforrásnak degralálnak a hivatalos, fősodratú médián kívüli valamennyi formációt. Mondják persze mindezt éppen olyanok, akik maguk élen járnak a dezinformációk terjesztésében. A tények és az igazság elhallgatása ugyanúgy bűn, mint egyenesen hazudni. Kubínyi Tamás és társai soha sem azt hangoztatják, hogy vakon higgyenek minden állításukban. Szeretnék az emberek szemét és főleg elméjét megnyitni és arra ösztönözni, hogy járjanak utána dolgoknak, mondhatni nemes egyszerűséggel, hogy gondolkodjanak. Egyes statisztikai adatok szerint a magyar ember világszinten is sokat ül a tv előtt. Hamár nem sajnálja az idejét és nincs jobb elfoglaltsága, nem veszít semmit, ha csak egyszer is megpróbál bepillantást nyerni az ÁKTV műsorába. Ráadásul mindezt kényelmesen és díjtalanul megteheti gyakorlatilag bármikor.

Életem során magam is mindig az igazságot és a valódi tartalmakat kerestem, legyen az zene, vagy bármilyen érdeklődési körben. Ifjú korom óta megfogott a történelmi múlt, amely szinte egyidőben és párhuzamosan szélesedett ki a helytörténeti vonzattal. Kutatásaim során szinte megalakulása pillanatától szereztem értesülést az Álmos Király Akadémiáról. Mélyebb tartalmiságát megismerve, mondhatni mindenben visszaigazolást kaptam és azonosulást találtam az addigi ismeretanyagommal. Nem lehetett a véletlen műve, hogy még 2013 nyarán személyesen is találkozhattam Kubínyi úrral az Egyesült Államokban tartott előadás-sorozatának egyik állomáshelyén, a San Francisco melletti Portola Valley-ban, ahol Szabadságharcaink című előadását hallhattam testközelből. Munkásságát azóta is figyelemmel kísérem és jó szívvel ajánlhatom mindenki számára. Tapasztalatból mondhatom általános közállapotaink alapján, hogy az emberek döntő többsége bármilyen képtelenséget is hamarabb elfogad hitelesenek, mint magát az igazságot. A német koncentrációs táborok főbejáratai fennen, egyben cinikusan, s főleg kifacsartan hírdették a „Munka szabaddá tesz!” frázist, pedig ugye ez inkább felénk úgy ismeretes, hogy a „Munka nemesít”. Az igazság tesz szabaddá. Még akkor is, ha bizony sokszor azt a legnehezebb valóban elhinni, s főleg feldolgozni. A magyar ember egyik fő ismérve az olthatatlan szabadság- és igazságvágy.

A fenti megosztott rövid videórészletben Kubínyi Tamás üzenete hallható a dorogiakhoz, amely az egyik élő adásban hangzott el. A lejátszáshoz csak rá kell kattintani a képre.

A cikkben szereplő fotómelléklet, akárcsak a videórészlet a www.kubinyitamas.hu honlapról származnak, Kubínyi Tamás hozzájárulásával.

Szabó Gyula

Megosztás