Hírek

Megkezdődik a kesztölci alsó bekötőút felújítása

2023. március 20-án megkezdődik a 11126-os – ismertebb nevén alsó bekötőút – felújítása a TSZ major előtti hídtól a Szabadság térig terjedő szakaszon – közölte Farkas Krisztina, Kesztölc polgármestere a település közösségi oldalán.

Az említett útszakaszt két kilométer hosszan 0+800 – 2+800 km szelvények között újítja fel sikeres közbeszerzési pályázat alapján a Swietelsky Magyarország Kft.

A munkavégzés a jóváhagyott ideiglenes forgalomtechnika mellett fog megtörténni, így a teljes szakaszon sebesség korlátozás lesz érvényben. Aki teheti és szeretné elkerülni a hosszabb menetidőt az használja a 117-es úti „felső” ki- és behajtót. A munkálatok várhatóan 2023. július 17-én fejeződnek be.

A polgármesterasszony azt is közölte, hogy március utolsó heteiben burkolatmarási és aszfaltozási munkák fognak történni kézi forgalomirányítás mellett. Az úton lokális javítások készülnek, majd egy kiegyenlítő réteget kap a teljes szakasz. Áprilistól 3 hónapon át a két híd teljes felújítása zajlik majd 1-1 lámpapár irányítása mellett, fél pályán. A projekt végén a teljes útszakasz új kopóréteget kap, de az árokok és a padkák is megújulnak.

Forrás: Kesztölc Facebook oldal