Hírek

Kártalaníthatják az autójának csapódott fenyőfa miatt

A BpiAutósok.hu a napokban számolt be arról, hogy az orkán erejű szélben autónak csapódott egy kidobott fenyőfa Esztergomban.

Az autóban elhelyezett fedélzeti kamera rögzítette a káreseményt, melyet a sofőr a BpiAutósok.hu-nak elküldött és a következő megjegyzést fűzte hozzá: „A videón látható eset történt velem. Az autón nincs casco, csak kötelező biztosítás. 112 azt javasolta, hogy a biztosítómmal beszéljek, de mivel nincs cascom, szerintem nincs értelme. A fák közterületen voltak, nem gondoltam, hogy valakit felelősségre lehetne vonni, így tovább mentem dolgozni. Szerintetek van mód arra hogy valaki fizesse a káromat?

A lefotózott kárt elnézve jól látszik, hogy a géptető a fa törzsét éllel kapta el, ami miatt valószínűleg cserélni kell majd a sérült elemet. Nem sokat javított volna a helyzeten, ha lejjebb csapódik be a fenyő, hiszen akkor gyakorlatilag beköszön a hűtőt letarolva a motortérbe, ezzel értékes alkatrészeket szétzúzva, ami miatt még a továbbhaladás is megkérdőjeleződött volna.

A BpiAutósok.hu most arról számolt be, hogy jelentkezett náluk Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának Vagyongazdálkodási Osztálya, hogy segítsen a pórul járt személy kártalanítási ügyében, melyet vélhetőleg a biztosító segítségével fognak tudni rendezni.

Borítókép, forrás: BpiAutósok.hu

Megosztás