Hírek

Sokáig keresték, holtan találták meg Szilágyi Piroskát

A DNS azonosítás eredménye alapján a napokban adta hírül az Eltűnt Személyek Keresése nevű közösségi oldal, hogy a sokáig keresett, Esztergom térségében eltűnt Szilágyi Piroska holttestét találták meg tavaly szeptemberben. Megkeresésünkre a rendőrség megerősítette az információt. Kérdésünkre elmondták, hogy az orvosszakértő bűncselekményre utaló elváltozást nem észlelt.

2021. január 24-én ment el lánya esztergom-kertvárosi lakásából Szilágyi Piroska. Egy éven keresztül a család, a rendőrség, a kutató-mentő szolgálat és civilek csoportja Esztergom és Tát környékén kereste a 63 éves eltűnt személyt, sajnos sikertelenül.

Az ország több pontjáról, köztük Budaörsről is érkezett bejelentés, hogy látni vélték az eltűnt nőt. Akkoriban lánya – aki minden követ megmozgatott megtalálására – azt mondta a Ripostnak, hogy szerinte édesanyja nem követett volna el öngyilkosságot. Hozzátette, hogy egy keresésénél a mentőkutyák a kertvárosi buszmegállókban nagyon aktívak voltak, de ezen túl más nyomra nem bukkantak. Ebből következtettek arra, hogy talán buszra szállt, vagy kocsiba ült.

2022. szeptember 19-éig nem is történt fordulat az ügyben, amikor nem messze onnan, ahol Piroska eltűnt, egy holttestet találtak. Erről a rendőrség a honlapján az „Ismeretlen holttest, holttestrész körözések” menüpont alatt adott tájékoztatást, amit 2023. február 1-jén töröltek is az adatbázisból. Habár több dolog is egyezett az eltűnt személy ruházatával kapcsolatban, DNS vizsgálatot kellett végezni a pontos beazonosítás érdekében.

A DNS eredmény végül igazolta a szomorú hírt, hogy Szilágyi Piroska holttestét találták meg 2022. szeptember 19-én Esztergomban – közölte az Eltűnt Személyek Keresése nevű Facebook oldal. Az információt a rendőrség a dorogimedence.hu oldalnak megerősítette. Hozzátették, hogy az orvosszakértő bűncselekményre utaló elváltozást nem észlelt.

Ha Ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, mobilról is ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot!