Esztergom

Kilopta az értékeket a furgonból

Közel két év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy esztergomi parkolóban feltört egy furgont, majd abból különböző értéktárgyakat tulajdonított el.

A vádirat szerint az elkövető 2021. augusztus 19-én 3 óra 38 perc körüli időben egy másik férfi társaságában gyalogolt az esztergomi parkolóban, amikor meglátta az ott leállított gépkocsit. Az elkövető először körbejárta az autót és telefonnal bevilágítva megnézte a belsejét. Ezután a férfi egy kemény tárggyal a bal első ajtó üvegét betörte, az ajtót kinyitotta és a gépkocsiból eltulajdonított egy laptopot hordtáskával és töltővel, egy pendrive-ot, valamint a kesztyűtartóból egy parfümöt és egy kis táskában kozmetikai termékeket.

A lopás elkövetési értéke összesen 98.320 Ft, a rongálással okozott kár 49.000 Ft. Az eljárás során a laptopot, a töltőt, a hordtáskát, és a pendrive-ot a nyomozó hatóság lefoglalta.

A lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit 1 év 10 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, valamint 6.000 forint vagyonelkobzásra ítélte. A bíróság az előkészítő ülésen elfogadta a vádlott bűnösségre is kiterjedő és tárgyalásról lemondó nyilatkozatát. Az elsőfokú ítéletet az ügyész és vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

A felvételen két férfi mozog a furgon körül, az egyikből lett vádlott. A másik férfi nem értett egyet a lopással, próbálta lebeszélni az elkövetőt, ezért vele szemben a rendőrség az eljárást megszüntette.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség