Dorog

Lopással vádolta hitelezőjét

Több mint háromszázezer forint pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki hamisan vádolta lopással hitelezőjét Dorogon.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott 2022. március 23. napján Dorogon, a rendőrkapitányságon jegyzőkönyvbe foglalt módon feljelentést tett egy ismerőse ellen. A vádlott a feljelentésében valótlanul azt állította, hogy a férfi 2022. március 19. napján eltulajdonította a vádlott tulajdonát képező 195.000 forint értékű mobiltelefont, majd azt Dorogon egy mobiltelefon-szaküzletben értékesítette.

A valóságban ugyanakkor a vádlott a tartozása fejében maga adta oda a telefont az ismerősének, aki azt a vádlott tudtával, jogszerűen értékesítette. A vádlott feljelentése alapján a büntetőeljárás kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt megindult, de a vádlott 2022. március 30. napján tanúvallomást tett, amelyben önként feltárta, hogy hamisan vádolta meg a lopás vétségének elkövetésével a férfit, akinek tartozott. A bíróság mindezek alapján kimondta a vádlott bűnösségét a hamis vád bűntettében.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 308.000 Ft pénzbüntetésre ítélte a férfit. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék