Hírek

Nem fizette a tartásdíjat

Közérdekű munka büntetést szabtak ki azzal a Baranya megyei férfivel szemben, aki két gyermeke után több mint hatszázezer forint tartásdíjat nem fizetett meg a nagysápi jogosult részére.

A vádirat szerint a férfi és a nő kapcsolatából született két gyermek tartására a bíróság 2021-ben arra kötelezte a Baranya megyei férfit, hogy a nagysápi jogosult részére fizessen meg gyermekenként 35.000 Ft tartásdíjat minden hónap 15. napjáig előre esedékesen. A férfi a tartásdíj-fizetési kötelezettségének önhibájából részben tett eleget, 2021. augusztus 15. napjától a vádemelésig eltelt 9 hónap alatt összesen 660.000 Ft elmaradt tartásdíj-hátralékot halmozott fel. A bíróság végzésében kimondta, hogy a vádlott ezzel elkövette a tartási kötelezettség elmulasztásának vétségét.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 160 óra közérdekű munka büntetést szabott ki a férfival szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék