Dorog

Örök Mérlegen: Dorog – Kazincbarcika

A tavaszról előrehozott első fordulót rendezik a labdarúgó NB II-ben. A dorogiaknak ez lesz az idei év utolsó megmérettetése, amely során azt a barcikai alakulatot fogadják, amelyet csak egyetlen egyszer – annak is már 45 éve – tudtak hazai pályán legyőzni. A találkozóra december 11-én, vasárnap 13 órai kezdettel kerül sor a Buzánszky Stadionban.

Csapatunk legutóbb bravúros győzelmet aratott a Pécs ellen, amellyel elvette a baranyaiak őszi veretlenségét. Vendégeink Szentlőrincen szereztek pontot az 1–1-re végzett mérkőzés során. A mieink változatlanul az utolsók, viszont egy pontra megközelítették az utolsó előtti gárdát, míg a barcikaiak 5 ponttal többet szerezve, a 17. helyen állnak. A két csapat az évad nyitómérkőzésén, július 31-én csapott össze legutóbb, ahol a frissen feljutott borsodi legénység 2–0-ás győzelmet aratott ellenünk.

Ez lesz a két csapat 13. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 12 találkozón 3 dorogi győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség; 14 : 16-os gólaránnyal született.

Hazai mérleg: 5 meccsből 1 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség; 3 : 5-ös gólaránnyal.

Mindkét fél számára roppant fontos a meccs, hiszen jelenleg mindketten a kiesés elől menekülnek. Amennyiben sikerülne a dorogiaknak megismételniük a múlt heti győzelmüket, úgy 2 pontnyira megközelítenék a Barcikát, míg ellenkező esetben vetélytársuk húzna el 8 ponttal. Az a csapat, amely le tudta győzni a Pécset, az bármire képes lehet. Mindent el kell követni a győzelemért, amellyel jobb kilátásokkal lehetne jövőre folytatni a bentbaradásért folyó küzdelmüket.

Szabó Gyula