Hírek

Szakállolaj: ezeket a kérdéseket valószínűleg sose merte feltenni

Gondolta volna, hogy mekkora segítség egy szakállolaj, ha tökéletesen ápolt szőrzetre vágyik? Sajnos azonban a legtöbben nem tudnak mindent erről a forradalmi termékről, amely nem újkeletű, hiszen már időtlen-idők óta használják. Ebben a cikkben most olyan kérdésekre adunk választ, amikre már régóta kíváncsi lehet.

Mi a szakállolaj?

A szakállolaj olyan férfiak számára lett kitalálva, akik gyakran viselnek szakállat. Mivel az urak sok esetben ugyanolyan hiúak, mint a hölgyek, így nekik is szükségük van pár dologra az igényes megjelenésért. Amennyiben egy férfi szakállt növeszt, akkor rövid idő alatt rájön, hogy nem akar állandóan úgy kinézni, mint, aki most kelt fel. Ekkor jön képbe a szakállolaj, aminek segítségével rendszeresen és hatékonyan ápolható a szőrzet.

Maga a készítmény a szakáll, valamint a mögötte található arcbőr ápolására alkalmas. Az olaj kizárólag természetes hatóanyagokból áll össze. Általában jojoba-, argán-, valamint kókusz- és más esszenciális olajokat adnak az alapjához. Ezeket az alapján választják ki, hogy maga a növekedés vagy az azzal kapcsolatos speciális gondokat hogyan és milyen formában kezelnénk. Más-más termék alkalmas arra, hogy enyhítse a viszketést, de más készítményt kell használni kiszáradt és érzékeny bőrre.

Mikor terjedt el és mire használható?

A szakállolaj története egészen az ókorig nyúlik vissza, hiszen már az akkori emberek is foglalkoztak azzal, hogyan néz ki a szakálluk. Fontos volt számukra, hogy fényes és gondozott legyen az szőrzet. A római időkben főként a szőrtelen arc volt a divat, azonban a 19. századtól ismét divatba jött a szakáll növesztése. Ezzel együtt ismét előtérbe került a szakállolaj használata, amely manapság szinte virágkorát éli.

A hatásának lényege, hogy a balzsamhoz hasonlóan a szőrtüszőkön át szívódik az ember arcának bőrébe. Ezzel együtt talán természetes, hogy kizárólag a férfiak alkalmazzák ezt a számukra kitalált készítményt.

Miből tevődik össze a szakállolaj?

A szakállolajak alapja a bázis- vagy a vivőolaj. Mivel illóolajakat közvetlenül a bőrön nem lehet használni, hiszen igen koncentráltak, égetnek és viszketnek, ezért hígítani szükséges őket.

A bázisolajakat lehetnek jojoba-, argán-, valamint mandula. Utóbbi sok proteint tartalmaz, sima és szinte teljesen szagtalan. Az ehhez használt illóolajok igen széles kínálatban kaphatóak. A legkedveltebbek az eukaliptusz, a citromfű, illetve a borsmenta. Előbbi az irritáció ellen hatásos, míg a citromfű élénkít, a borsmenta pedig frissít.

Miért van rá szükség?

Végezetül beszéljünk kicsit arról, hogy miért érdemes szakállolajat használni. Az első és legfontosabb, hogy hidratálja a szakállt, valamint az alatta lévő arcbőrt. Képes megszüntetni a növesztéssel együtt járó viszketést, illetve irritációt. Segít abban, hogy a bőr puha és kellemes tapintású legyen, lesimítja a kusza és a szétálló szálakat.

Bőven van tehát előnye annak, ha egy férfi szakállolajat használ az ápoláshoz. Bízunk benne, hogy most már jobban belelát abba, hogy miért érdemes ilyen szert alkalmazni a mindennapok során.

Megosztás