Esztergom

Dohányboltban ütötte meg a volt élettársát

Felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki előzetes szóváltást követően felkereste volt élettársát egy Esztergomhoz közeli dohányboltban, ahol a nő dolgozott, majd ököllel arcon ütötte.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott és a sértett korábbi élettársi kapcsolata megszakadt, személyes viszonyuk megromlott. A férfi és a nő 2022. június 1-én telefonon vitáztak egymással, miközben a nő sértő kijelentést tett. Ezt követően, 14 óra 48 perckor a férfi feldühödött állapotban megjelent az Esztergomhoz közeli dohányboltban, ahol a sértett dolgozott. Az elkövető a pult mögött álló nőhöz lépett és ököllel megütötte az arcát. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló horzsolása, zúzódása keletkezett, de a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is.

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 8 hónap – végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki a férfivel szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A cselekményről készült kamerafelvétel ide kattintva tekinthető meg!

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék