Dorog

Örök Mérlegen: Dorog – Pécs

Az őszi zárófordulóra kerül sor a labdarúgó NB II-ben, ahol az utolsó helyezett dorogiak a feljutó helyen álló, veretlen pécsieket fogadják. A mérkőzésre december 4-én, vasárnap 13 órai kezdettel a Buzánszky Jenő stadionban kerül sor.

Csapatunk ajkai vereségével erősíti sereghajtó pozícióját, míg a vendégek a mezőny egyik legjobb alakulatként legutóbb otthon a Szentlőrinc ellen 2–1 nyerve tartják feljutó helyüket, a mezőny egyetelen csapataként, veretlenül. A két fél legutóbb idén május 15-én Dorogon találkozott legutóbb és nem kis meglepetésre a mienk Barna Gergő és Hajdú Roland duplájával 3 : 0 arányban nyertek. A Pécs mindig is mumus-csapatunknak számított, ezért is meglepő, hogy a harmatos szerepelést hozó időszakunk ellenére, a legutóbbi két találkozót a dorgiak nyerték.

Ez lesz a két csapat 42. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddig 41 találkozó során 11 dorogi győzelem, 11 döntetlen, 19 vereség; 49 : 64-es gólaránnyal született.

Hazai mérlegünk: 20 meccsből 7 győzelem, 6 döntetlen, 7 vereség; 28 : 24-es gólaránnyal.

Sajnos nem valószínű, hogy a baranyai alakulat éppen az utolsó meccsén rontaná el ragyogó mutatóit és pont a mélyponton lévő Dorog ellen. A két gárda között osztálykülönbség van. A vendégek minden poszton messze a hazaiak felett állnak, nemkülönben nagyszerű csapategységet is alkotnak. Az összecsapás Szent Borbála napjára esik, a dorogiak azonban ezúttal még ebben sem kapaszkodhatnak, hiszen a Pécshez is ugyanúgy kötődik a bányászok védőszentje. Azonban feladni és kishitűnek lenni nem szabad, s legalább nehezítsük meg a vendégek dolgát.

Szabó Gyula

Megosztás