Hírek

Rendőrségi felhívás: Biztonságban útközben is

Karácsony közeledtével sokan indulnak útnak, hogy ajándékokat vásároljanak szeretteiknek. A zsúfolt tömegközlekedési eszközökön azonban könnyen bűncselekmény áldozatává válhatnak. Ezért fontos, hogy az ünnepi sietségben se feledkezzenek meg értékeik védelméről.

Zsúfolt helyeken táskájukat tartsák bezárva, kezükkel, karjukkal öleljék át! Semmiképpen ne tegyék könnyedén a hátukra, oldalukra! Utazás, vagy várakozás során kerüljék a tülekedést! Értékeikre ne hívják fel a figyelmet!

Ha a buszon, villamoson, bevásárlásnál szokatlan, oda nem illő esemény történik – pl. néhány ember heves szóváltásba bocsátkozik, vagy valaki elájul – a szükséges segítség nyújtása mellett tanácsos az értékeikre még inkább odafigyelni! Nagyon sok tolvaj használja ki az emberek figyelmetlenségét, jó szándékát, segítőkészségét, illetve az ilyen jellegű eseményekből adódó zűrzavart.

Ha felmerül a gyanú, hogy a villamoson, buszon, vagy vásárlóhelyen zsebtolvajok tevékenykednek, jelezzék a jármű vezetőjének, illetőleg az ott lévő biztonsági szolgálat tagjainak és kérdezzék meg, hogy nem utazik-e rendőr a járművön. Amennyiben szükséges, hívják a rendőrséget!

Utazásaik alkalmával fokozottan vigyázzanak, ugyanis a pályaudvarokon és a vonatokon előfordulhatnak csomaglopások! Bőröndjeiket ne bízzák ismeretlenekre, használják inkább a csomagmegőrzőket! Lopás esetén értesítsék a vonatvezetőt (jegykezelőt) és a rendőrséget!

Békés ünnepeket kíván a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság!

Megosztás