Dorog

Örök Mérlegen: Ajka – Dorog

A hétvégén az év utolsó idegenbeli bajnokiját játssza a dorogi csapat, amely az előkelőbb helyen álló és jelenleg igen jó formában lévő FC Ajka vendége lesz. A mérkőzésre november 27-én, vasárnap az Ajkai Városi Sportcentrumban 15 órai kezdettel kerül sor.

Csapatunk két héttel ezelőtt nagyon fontos, egyben megérdemelt győzelmet aratott hazai pályán a Tiszakécske ellen. Ennek ellenére változatlanul sereghajtó és a szintén kieső helyet jelentő helyezettől is 2 pont a hátránya, s jelentős lemaradással a kieső zónában lévőkkel szemben. A 11. helyezett Ajka minden szempontból jóval kedvezőbb mutatókat tudhat magáénak. Legutóbb Szentlőrincen nyertek 3–2-re és az azt megelőző fordulókban is remek mérkőzéseket játszott.

Ez lesz a két csapat 16. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddig 15 meccsen 5 dorogi győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség15 : 15-ös gólaránnyal született.

Idegenbeli mérleg: 8 mérkőzésen 2 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség; 10 : 11-es gólaránnyal.

A két gárda legutóbb idén április 3-án, ugyancsak Ajkán találkozott egymással, ahol sima 3–0-ás hazai győzelem született. A két csapat negyedik egymást követő évadban szerepel azonos osztályban, azonban az elmúlt időszakban Ajkán nemcsak győzni nem sikerült, de még gólt sem szereztek a piros-feketék. A vendéglátók javítani szeretnének hazai mérlegükön, ugyanis utoljára még a 9. fordulóban, október 2-án tudták mindhárom pontot otthon tartani. A dorogiaknak sem lehet egyéb a céljuk, mint a győzelem, hiszen jelenlegi helyzetükön csakis ez segíthetne. A papírforma sajnos hazai sikert prognosztizál, amit tovább erősít, hogy a vendégek meghatározó játékosa, Tomás Lénárth az elmúlt fordulóban történt kiállítása miatt eltiltását tölti.

Szabó Gyula

Megosztás