Hírek

„Egy győztes képed neked is lehet!” – CEWES Esküvői fotós pályázata

Ezzel a buzdító mottóval szeretné ösztönözni nemcsak hivatásos, hanem az amatőr fotósokat is az Év Esküvői fotós pályázat kiírója, a Miracoloso Event Kft. szervezésében megvalósuló CENTRAL EUROPEAN WEDDING SHOW, azaz a CEWES.

Mi is valójában a pályázat célja, melyet minden évben egyre nagyobb népszerűséggel tartanak meg? „… rangos szakmai díj létrehozása, a magyar esküvőfotós szakma közösségének összefogása… – olvasható a CEWES esküvői fotós pályázatának weboldalán. Továbbá a legfontosabb értéknek mégis azt tekintik, hogy az esküvői fotózás nyerteseinek munkáit megismerheti a fotókban gyönyörködni szerető közönség is.

Magyarország legnívósabb szakmai díja a hazai esküvői fotósok világában

Idén tartották meg a CEWES VI. esküvői fotós pályázatát, mely a legrangosabb fotós versenynek minősül Magyarországon. A szervezők fontosnak tartották, hogy a zsűritagok között kifejezetten csak nemzetközileg elismert fotósok szerepeljenek mint a Sara Sganga Stúdió márka alatt tevékenykedő olasz házaspár, Sara és Róbert. Ők az „Emlékek őrzője.” – ezzel a gyönyörű mondattal fejezi ki a fotós pár, hogy miért fontos számukra a fotózás.

Egy másik zsűritag, aki szintén az egyedi stílusú esküvői fotóiról ismert Soyen Amatya is részt vett a magyar esküvői fotós verseny bírálatában. A korábban programozással foglalkozó angol férfi idővel beleszeretett a fotózás világába. Mit jelent számára a fotózás? „Időtlen emlékek.” – olvasható a Soven Amatya Photography weboldalán.

Mind az öt zsűritag korábban már tartott egyéni szakmai workshop-ot Magyarországon. Rálátásuk nyílt a magyar esküvői fotósok munkásságára. Így hasznos tanácsokat is megfogalmaztak a versenyzőknek a pályázatra beküldött, majd a döntőbe jutott fotók alapján.

A döntőbe került esküvői fotósok képeit kiállították a 2022-es Őszi Esküvő Kiállításon is, ahol több ezer látogató szemügyre vehette a csodálni való esküvői fotókat.

A versenyen számos kategóriában indulhattak a pályázó esküvői fotósok:

  • Készülődés
  • Fashion
  • Páros Kreatív Portré
  • Érzelmek
  • Ceremónia
  • Tánc
  • Humor
  • Eljegyzési fotók

Egy méltán elismert fotós páros, a PurePhoto csapata nyerte el a CEWES Év Esküvői fotósa 2022 címet. Az említett 7-ből 5 esküvői fotós pályázat kategóriában sikerült helyezést elérniük, ebből 2-ben két-két fotóval emelkedtek ki a pályázók közül. Az Érzelem, a Jegyes és a Fashion kategóriában az első díjat sikerült bezsebelniük.

A PurePhoto ösztönösen ráérez a legjobb pillanatok megörökítésére. Fotóik érzelemdúsak, azonnal magukra vonják a figyelmet. Munkásságuk rabul ejti a befogadót az általuk keltett elképesztően gyönyörű képzelt világban.

Borítókép: PurePhoto

Megosztás