Hírek

Fordulópont előtt a Dorog?

A tiszteletreméltó focis hagyományokal bíró Dorog volt már jobb passzban, de visszajött már mélyebbről is. A Dorogi FC jelenleg a Merkantil Bank Ligában, már az ötödik forduló óta az utolsó helyre csúszva küzd a kiesés ellen. A csapat az őszi idényben túl lett egy vezetőedző-váltáson. Október 11-étől a korábban a Szentlőrincet vezénylő, 43 éves Marián Sluka irányítja a “bányászokat”. A Fenyvesi László helyére érkezett Slukának egy olyan csapatból kell többet kicsiholnia, ami a tavalyi “félidős” hetedik helyéről a szezon végére éppen csak bent tudott maradni az NB II-ben.

A szlovák nemzetiségű mester most egy nehéz kezdésen van túl. Az új karmesterrel pályára lépő Dorog még egy idegenbeli, egygólos győzelemmel debütált a Nyíregyháza ellen. A Haladás, a Siófok és a Soroksár is csak egy góllal verte meg a Sluka csapatát. A Dorog viszont minden alkalommal gólt szerzett, október 30-án a Haladás ellen 3-at is. Sluka csapata ekkor egy gyenge kezdés után össze tudta szedni magát, és a fehér mezes dorogiak a második félidőben egy időre át is vették a vezetést. Azonban a hajrára elfogyott az erő.  Ezt a mérkőzést a Dorog számára különösen az tette fájdalmassá, hogy a szombathelyiek győztes gólja a 94. percben született. 

A Dorognak utoljára a most 15. helyezett Tiszakécske LC-t sikerült hazai közönség előtt , a klasszikus piros-fekete szerelésében legyőznie 4:2-re. A Tiszakécske ellen nyújtott magabiztos teljesítmény viszont már egy felívelő pálya kezdetét jelentheti!

Három fontos mérkőzés van hátra az őszi idényben

A Dorogi FC egy másfél évtizednyi viharos időszak után, 2016 óta küzd ismét az NB II-ben. A kiesése most még kérdéses, a még bennmaradást jelentő 17. helyen álló Budafoki MTE csupán 5 ponttal vezet a Dorogi FC előtt. Azonban a rögtön utánuk következő Békéscsaba és Kozármislény számára sem kisebb a tét. Dorog december 4-én a tabellán második PMFC-t fogadja hazai pályán, és most jönne igazán jól egy bravúr! A pécsiek a Dorog régi mumusa, de még legutóbbi tavaszi idényben, a nagy lejtmenet alatt is sikerült egy bravúros 3:0-ás eredménnyel őket legyőznie! A PMFC-nek ráadásul a legutóbbi négy fordulóban egyszer sem sikerült nyernie, még a 16. Kazincbarcika ellen sem.

Előtte azonban, a 18. fordulóban a Dorognak még helyt kell állnia idegenben a stabilan középmezőnybeli teljesítményt felmutató Ajka csapatával szemben is. A Dorognak jó lenne a december 11-én záruló őszi idényt győzelemmel, de legalább pontszerzéssel zárnia. Idén az utolsó ellenfelük a 16. Kazincbarcika lesz, akiket ráadásul a Buzánszky Jenő stadionban fogadhatnak majd. Az olyan korai gólok, mint a kettős játékengedéllyel pályára lépő, a Vasastól érkezett fiatal Sztojka vagy Szalai találata a Tiszakécske ellen, döntőek lehetnek.

A nehézségek és a turbulens előzmények ellenére a Dorogi FC még mindig a megye vezető futballegyesülete! A Dorogi-medence évszázados hagyományokkal bíró sportélete sportélete nem marad nemzetközi visszhang nélkül sem! A bet365 magyar oldalán is találhatunk fogadható magyar labdarúgás NB II-es mérkőzéseket! Ha az Dorogi FC-nek Sluka mester vezetése alatt sikerül összeszednie magát és benn maradni a másodosztályban, még velük is találkozhatunk a nagy múltú sportfogadási oldalon! Jó szerencsét!

Megosztás