Csolnok

Rekonstruálják a Ghimessy állomás épületét Csolnokon

A csolnoki önkormányzat november 7-én a közösségi oldalán arról számolt be, hogy megérkezett az építési engedély a régi homokvasút vonalán egykor állt Ghimessy állomás rekonstrukciójára.

Kolonics Péterné, a település polgármestere azt írta, hogy a kérelemnek és mellékleteknek (műszaki terv, műszaki leírás, helyszínrajz, stb.) megfelelően, az önkormányzat saját tulajdonát képező 2521 Csolnok, külterület 0172/1 hrsz. alatti ingatlanon Hampl Róbert János okleveles építészmérnök tervei alapján elvégezhetik a Ghimessy vasútállomás rekonstrukciójának építési munkálatait.

A polgármester asszony kiemelte, hogy a tervezéshez rendelkezésre állt az épület maradványainak felmérése, valamint eredeti rajzok, és fotók. Az eredeti épületből csupán az alapok, padlóbeton szerkezet maradt meg, a falakat elbontották. A kivitelezési munkálatok során az eredetivel megegyező sávalapot építenek. A felmenő falak nagy méretű téglából készülnek, vakolt kivitelben. A nyílászárók az eredeti méretben lesznek újra legyártva. A tetőszerkezet az eredeti megjelenésben készül el – tette hozzá.

Borítókép, forrás: Csolnok Község hivatalos oldala

Megosztás