Kategóriák: Hírek

Borászati és szőlészeti szolgáltató ház nyílt Muzslán

A napokban ünnepélyes keretek között nyitották meg Muzslán a regionális, sőt, nemzetközi borászati és szőlészeti szolgáltatási házat – közölte Farkas Iván, a település polgármestere a közösségi oldalán.

A Nyergesújfaluval szomszédos felvidéki településen, az önkormányzat által megvalósított projekt fő támogatója az Interreg Szlovákia – Magyarország program volt, melyet a pozsonyi Beruházási és Regionális Fejlesztési Minisztérium (MIRRI SR) is támogatott. Mivel határon átnyúló partnerpályázatról van szó, ezért a községnek a partnere a kesztölci Szivek Pince volt. A beruházás a TAPE típusú projektláncolat egyik eleme a 10 elem közül, a láncolat projektmenedzsere az esztergomi székhelyű Ister-Granum ETT.

Az intézmény a szolgáltatásait a szőlész és borász nagyközönség számára szeptember közepén fogja elindítani. Mivel a szolgáltatási háznak külön többnyelvű honlapja lesz, azon fogják a szolgáltatásokat meghirdetni, illetve beszámolni az aktuális tudnivalókról, az elérhetőségekről és az árakról.

Fotók, forrás: Farkas Iván Facebook oldala

Megosztás