Kategóriák: Hírek

Felújítják Nagysáp csapadékvíz-elvezető rendszerét

Nagysáp Község Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz felhívására benyújtott pályázata több, mint 185 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el. A támogatás segítségével felújítják és tökéletesítik a település csapadékvíz-elvezető rendszerét. A projekt célja, hogy megfelelő biztonságot nyújtó csapadékvíz elvezetési rendszer kerüljön kialakításra. Cél a belterületi értékek ingatlanok, közterületek, középületek megvédése, a település magasabban fekvő területeiről és a külterületről érkező nagy mennyiségű csapadékvíz megfogása.

Sikeresen pályázott Nagysáp Község Önkormányzata a TOP-PLUSZ-1.2.1.-21.KO-2022 kódszámú, Élhető települések című felhívásra – ennek eredményeképp megkezdődhet Nagysáp településen a csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése. A tervezett fejlesztés Nagysáp község belterületén valósul meg. A csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója 3 helyszínt érint Tóth János utca és környéke illetve a Nagysápi árok.

A TOP_PLUSZ-1.2.1-21-KO1-2022-00009 azonosító számú projekt keretében a csapadékvíz csatorna felújítása és építése tervezett 2838 méter hosszan.

A fejlesztés megvalósításával Nagysáp településen a rendkívüli időjárási helyzetek idején kialakuló havária helyzetek számának jelentős csökkenése, az okozott károk minimalizálása, ezáltal az itt élők életminőségének javulása várható.

A műszaki megoldások mellett a projekt keretében szemléletformálási, tájékoztató akciók valósulnak meg.

A projekt befejezését követően, annak várható eredményei a következők:

  • A fejlesztett infrastruktúra által megvédett lakosság száma: 104 fő
  • A fejlesztett kék infrastruktúra hossza: 2838 méter
  • A megvédett vagyon becsült értéke: 3,1 Mrd forint
  • A projekt várható befejezése: 2025. szeptember 30.

A projektről bővebb információt a www.nagysap.hu oldalon olvashatnak.

Megosztás