Esztergomi és nyergesújfalui siker a multisport Eb-n

A magyar versenyzők újabb érmeket szereztek a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon vasárnap. Köztük az esztergomi Csikós Zsóka és a nyergesújfalui Kiss Blanka is.

A Kiss Blanka, Lucz Anna kettős a szám friss világbajnokaként szállhatott vízre a női K-2 200 méter döntőjében, és ennek megfelelően is teljesített. Már a rajtból a magyarok jöttek ki elsőként, és az ott megszerzett előnyüket még tovább is növelték a célig, a riválisok végig csak a hátukat nézhették. A magyar duó így két héten belül világ- és Európa-bajnoki címet is szerzett ebben a számban.

A vasárnap kora délutáni döntős blokkban a Nádas Bence, Kopasz Bálint kajakos páros győzött 500 méteren, ugyanezen a távon a kajakos Rendessy Eszter második lett, míg a Kiss Blanka, Lucz Anna, Csikós Zsóka, Gazsó Alida Dóra összeállítású kajaknégyes a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Nyilatkozatok:

Női K-2 200 m, Európa-bajnok: Kiss Blanka, Lucz Anna 37.352

Kiss Blanka: „Nagyon boldog vagyok, hogy a világbajnokság után az Európa-bajnokságot is sikerült megnyernünk. Maximálisan elégedett vagyok a párosunkkal. Nem feltétlenül jöttünk jó pályát, de ez nem számít, ha nyerünk.” Lucz Anna: „Nagyjából végig éreztem, hogy valahol elöl vagyunk, nem nagyon nézelődtem, csak próbáltam nyomni, ahogy tudom. Amikor beértünk, akkor látta Blanka, hogy megvan.”

Női K-4 500 m, 3. Magyarország: (Kiss Blanka, Lucz Anna, Csikós Zsóka, Gazsó Alida Dóra) 1:37.752

Kiss Blanka: „Én teljesen kihajtottam magam és mindannyian mindent beletettünk ebbe a négyesbe. Nem lehetünk szomorúak, sőt, nagyon örülünk.”

Lucz Anna: „A második, harmadik és negyedik egység szinte egyszerre jött be a célba, én nem is tudtam, hányadikak vagyunk.”

Csikós Zsóka: „A célban senki nem örült igazán, így én sem. Ez egy megnyert bronzérem.”

Gazsó Alida Dóra: „Az utolsó száz méterre nem emlékszem, mert nagyon fájt. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert szembeszeles pályán tudtunk egy hajón belül maradni a lengyelektől. Ezt az eredményt a kapitányunknak is köszönhetjük, mert kiállt az egységünk mellett, és jók voltunk.”

Forrás: MTI
Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd

Megosztás