Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Dorog

Egy hét alatt harmadszor is fordulót rendeznek a labdarúgó NB II-es bajnokságában. A dorogi csapat Szegedre utazik, ahol a leghíresebb dorogiak egyikéről, Grosics Gyuláról elnevezett egyesület gárdája látja vendégül. A mérkőzést augusztus 21-én, este 7 órai kezdettel rendezik meg a Szent Gellért Fórumban.

A hétközi mérkőzésen megszerezte idei első győzelmét a Dorog, s mivel a Nyíregyháza is nyerni tudott szerdán, így nincs pont nélküli csapat a mezőnyben. A mieink Paudits Patrik és Berkó Ádám góljaival megérdemelten fektették két vállra 2–1-re a Szentlőrinc csapatát. A befejezés előtt három perccel bekapott gól ugyan izgalmassá tette a végjátékot, azonban a dorogiak rászolgáltak a három pontra. A mezőnyben a Budafok az egyetlen még nyeretlen csapat, amely két döntetlen és két vereséggel 2 pontot gyűjtve az utolsó helyre csúszott, míg a mieink egy helyet léphettek előre és a 19. helyről várják a folytatást. Háromra csökkent a veretlen csapatok száma, miután az eddigi veretlenek közül a Siófok és a Soroksár is négy gólt kapva szaladt bele első vereségébe. Most már csak három csapat nem talált eddig legyőzőre – az éllovas MTK, a Pécs és a Csákvár.

Ilyen örömöt szívesen gyakrabban is látnánk: Szerencsi Miklós köszönti a vezető gólunk szerzőjét, Paudits Patrikot, a szerdai mérkőzésen (forrás: Dorogi FC.hu)

Szegedi vendéglátóink eddig 50%-os teljesítményt nyújta a 11. helyen állnak. Ez lesz az idei első hazai környezetben játszott találkozójuk – tekinve néhány ellenfelével felcserélték a pályaválasztó jogot -, s márcsak ezért is bizonyítani szeretnének a hazai közönség előtt. A Tisza-partiak Szombathelyen a Haladás és Győrben az ETO ellen győztek, míg az MTK otthonában szoros meccsen kaptak ki 2–1-re úgy, hogy a félidőben még vezettek, a múlt vasárnap pedig az általunk szerdán legyőzött Szentlőrinc vendégeként maradtak alul 2 : 0 arányban. Szerdán a fentebb említett Haladás ellen léptek pályára és nem csak legyőzték a hazaiakat, de ezzel egyben a szombathelyi gárda elvesztette idei veretlenségét.

Ez lesz a két csapat 10. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 9 mérkőzésen 2 dorogi győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség született, 7 : 10-es gólaránnyal.

Idegenbeli mérleg: 5 meccsből egy döntetlen, 4 vereség; 3 : 7-es gólaránnyal.

A két csapat legutóbb idén februárban találkozott egymással, ugyancsak Szegeden. Girsik Áron hatalmas góljával vezettünk, de végül a hazaiak fordítani tudtak és 2–1 nyertek. A két csapat részletesebb mérlegéről itt olvasható: Örök Mérlegen: Dorog – Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

A legutóbbi Szeged-Csanád – Dorog mérkőzésen, idén február 13-án Papp Máté igyekszik kiszorítani a  a 16-oson kívülre a szegedi támadót. A háttérben Mursits Roland kapus látszik (forrás: Szeged Ma.hu).

A hétközi győzelem ellenére sincs csapatunk irigylésre méltó helyzetben, hiszen azon túl, hogy a kieső helyet erősíti, a szegediek ellen eddig elég gyengén muzsikált, különösen a Csongrád megyeiek vendégeként meglehetősen eredménytelen. Egyetlen döntetlent leszámítva rendre vesztesként hagyták el a pályát. A kék-feketék is tudnak olykor rapszódikusan teljesíteni, azonban alapjában véve egy masszív, jól küzdő csapat, amely főleg otthon bárki ellen nagyobb eséllyel léphet pályára, mint az aktuális ellenfele. Egyetlen pont megszerzése is nagy fegyvertény volna, de nem is lehet más célja jelenlegi helyzetében Fenyvesi László fiainak, mint a pontszerzés. A kapott gólok tekintetében 3 gólos a meccsátlagunk, amely csak megerősíti, hogy szinte bizonyos, hogy rúgott gól nélkül borítékolható a vereség. Ezért a legfegyelmezettebb védekezés és a labdabirtoklás javulása mellett, feltétlen, gólt, gólokat is kellene szerzni.

Szabó Gyula