Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Nem fizette a tartásdíjat

Felfüggesztett fogházbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki gyermeke után négyszázezer forint hátralékot halmozott fel.

A férfi és a nő kapcsolatából született gyermek tartására a bíróság 2015-ben arra kötelezte a férfit, hogy a dorogi jogosult részére fizessen meg 25.000 Ft tartásdíjat havonta előre esedékesen.

A férfi a fizetési kötelezettségének nem tett eleget, ezért az Esztergomi Járásbíróság a 2019. december 27. napján jogerőre emelkedett büntetővégzésben 260 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

A férfi újabb büntetőeljárás indult, mert 2020. október hónaptól 2022. január hónap végéig önhibájából nem fizetett tartásdíjat, 16 hónap alatt összesen 400.000 Ft tartozást halmozott fel.

A tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 1 év – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetést szabott ki a férfival szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség